The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL OnBeat Rumble

A Lightning csatlakozós dokkolók sorát újabb taggal erősítette a JBL, nem is akármilyennel! Mondjuk az elnevezés (rumble = dörgés, morajlás) már felkészít a várható hangélményre, a valóság azonban – a JBL-lel kapcsolatban sokadszorra is – felülmúlja várakozásainkat. A formatervezők megint remek munkát végeztek, egyedi és a szemnek vonzó a szerkezet. A JBL-es narancs fekete színkombináció ütős és fiatalos, éppúgy mint a megszólalás karaktere. De ne fussunk előre. A készülék felső lapján kis ajtó mögött bújik meg a Lightning csatlakozó. Egy kattintás és az ajtó szépen lassan felnyílik, készen áll az iPod touch (5. gen.), iPod nano (7. gen.), iPhone 5, iPad (4. gen.) és iPad mini eszközök fogadására, de rendelkezik Bluetooth kapcsolattal valamint 3,5-es jack bemenettel is, így aztán bármilyen mobil eszközhöz illeszkedik. Mindössze hat nyomógomb elegendő a kezeléshez, ezek a homloklapon sorakoznak.

A dokkolt eszközöket természetesen tölti is, a vezeték nélkül, vagy kábellel csatlakozó lejátszók töltéséhez pedig kialakítottak egy USB aljzatot a hátlapon, ennek más funkciója nincs is, adatátvitelre nem alkalmas.
Hangrendszere két 64 mm-es közép-magas-, és egy 114 mm-es mélysugárzóból áll össze, ez utóbbit lefelé „tüzelő” helyzetben építették be. Narancsszínű gumilábak tartják megfelelő magasságban, egyben a rezgések csillapításáról is hatékonyan gondoskodnak. Szükség is van rá, mert az összességében 50W-os teljesítmény alaposan megdolgoztatja a hangszórókat.
RumbleOrg sq 002 wht dv480x480A legjobb hangminőséget a digitális átvitel miatt dokkolt készülékektől várhatjuk. A hangzás erőteljes és gazdag, ésszel fel nem fogható basszusokkal. A hangerő egészen hihetetlen, egy kisebb bulihoz simán elegendő, és még ekkor sem kezd észrevehetően torzítani. Egészen nagy terekben is helytáll, szépen teríti a hangot, nem egy pontból érezzük a zenét. A basszus kis hangerő mellett is intenzíven jelen van a hangképben, kellemesen aláfestve azt. A fentiek mellett el kell fogadnunk, hogy a hang tisztasága nem a puritán hifista rendszereket juttatja eszünkbe, az elvárás sem ez a Rumble-al kapcsolatban, főleg, ha a célcsoport igényeit vesszük alapul. Kicsit – jó értelemben – színezetten muzsikál, ez szinte minden könnyűzenének jót tesz. Szórakoztat, magas fokon!
A Bluetooth kapcsolat pillanatok alatt létrejön, nagy távolságok esetén ill. válaszfalakon át is fennmarad. A hangminőséget nem hallottam rosszabbnak így, és a kábeles összeköttetés mellett sem, ez megnyugtató azok számára, akik nem (még nem) rendelkeznek Lightning csatlakozós eszközzel.   
A Rumble egy telitalálat, ráadásul az árát jól eltalálták, százezer alatt biztosan nem akad olyan dokkoló, ami hangban akár csak megközelítené. Egy igazi ’vaddisznó’, amit szinte bármilyen lejátszóval (ki) lehet használni, a Lightning csatlakozós iOS eszközzel rendelkezők számára bomba vétel.

OnBeat Rumble
Méretek: 169x453x223 milliméter
Teljesítmény: 50 Watt
Tápellátás: 18 Volt, 3,3 Amper
Frekvenciaátvitel: 50 Hz-18.000 Hz
Ár: 89.999,- Ft
Extremeaudio.hu