The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

The House of Marley – Chant hordozható kihangosító

„One World, One Love”, így szólt (és szerencsére szól még ma is) Bob Marley egyik leghíresebb dala. A Marley család különféle termékekben megtestesülve próbálja továbbvinni Bob Marley vízióját, megtestesíteni a szeretet, az egyenlőség érzését, ügyelve a bolygónk fenntarthatóságára is. Termékskálájukból a fejhallgatók közül már néhány modellel megismerkedhettünk, most a kihangosítók/dokkolók kategóriájának legkisebb tagját mutatjuk be.
A stílusos kis hangszóró remekül illeszkedik a Marley kínálatába, ha első látásra nem is tudjuk megállapítani mi lehet, a design nem hagy kétséget a szemlélőben a hovatartozást illetően. Barnás színű, erős vászon burkolat egy aktív hangszórót takar, pontosabban inkább védelmez.

A bögrényi méretű egységben 2”-os hangszóró és egy passzív membrán dolgozik, a meghajtásról beépített erősítő, a tápellátásról pedig tölthető akkumulátor gondoskodik. A készülék létezik Bluetooth-os változatban is, én az egyszerű kábeles verziót próbáltam. Működtetése, bekötése ebből adódóan nagyon egyszerű, a mellékelt 3,5-es jack kábellel csatlakoztatjuk a forrást, bekapcsoljuk, és szólhat is a zene.

Hangerőszabályzó sincs a készüléken, a telefonon, vagy a csatlakoztatott egyéb műsorforráson állíthatjuk be a kívánt szintet. Az akku töltése szabvány USB kábellel lehetséges, ami a készülékhez mellékelve vagyon.
chant2Használathoz a lezippzározható fedelet fel kell hajtanunk (azon keresztül elég tompán szól), ekkor érjük el a bekapcsoló gombját is. Sajnos ez mechanikus kivitelű, vagyis használaton kívül nem tud magától „standby” állapotba kerülni, erre érdemes figyelni, mert ha bekapcsolva marad, lemerül az akku. A készülék tokból kilátszó pereme bambusz borítást kapott, ami színben és megjelenésében is remekül harmonizál a burkolattal, a varrások és a kábel szövet bevonata pedig a meghatározó rasta színekkel (zöld/sárga/piros) díszített. A szövetburkolaton „ablakot” hagytak a csatlakozások számára, így nem kell kiemelnünk belőle a használathoz. A burkolathoz erősített karabíner ötletes megoldás, ezzel egyszerűen a derékszíjunk bujtatójára akaszthatjuk, és jön velünk, ahová csak akarjuk.

Hangzására panasz nem lehet, kellemes, barátságos, élvezhető vele még a reggae zene is, mert természetesen Bob Marley „Legend” c. lemezével próbáltam ki elsőre, az album amúgy is örök és megunhatatlan kedvencem. A basszus lüktetése ugyan a méretekből adódóan csak érzés szintjén jön át, még ha érezhetően mindent meg is tesz ennek érdekében. Szerencsére az igyekezet nem „ül rá”a középtartományra, az tiszta és követhető marad. Magashangok, csörgők és apróbb neszek szépen kivehetők, az irányítottság sem zavaró mértékű. Hangereje tekintélyes, még kisebb társaságban is elegendő lehet kellemes háttérzenéhez.
Stílusos, egyedi kivitel és minőségi hang. Akinek ’bejön’ a rasta stílus, kevés pénzért egy jól kihasználható hangszórót, egy igazi gyöngyszemet kap. Ügyes kis cucc, persze nem csak reggae zenéhez.

www.extremeaudio.hu