The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

1705 - Zone

A közelmúltban ünnepelte az 5. születésnapját a „furcsa nevű” jazz formáció, az 1705, amelynek ténykedését teltházas koncertek jellemzik az Opus Jazz Clubban. A Kaltenecker Zsolt (zongora), Piri Béla (nagybőgő) és Dés András (ütőhangszerek) felállású trió, a szokatlan nevét egy 1705-ben készült hangszerről és a hangszeren komponált Kaltenecker-szerzeményről kapta. A zenekar tavaszi-nyári koncertjein mindig volt egy-két elejtett gondolat illetve néhány szám a készülő új lemezükről. Őszre végre összeállt a kép és a vájt fülű zenehallgatók nagy örömére már a lemezboltokban van az album. A Zone címet viselő korong egyébként a csapat második lemeze. Az 1705 zenei világában éppen úgy megfért egymás mellett a rock és a jazz, a klasszikus zene és world music, valamint az elektronika.

A trió repertoárjában megszólaló saját szerzemények jelentős mennyiségű energiával töltik meg a teret. Ebből gyorsan kiderül, hogy szinte kivétel nélkül sodró lendületű kompozíciókról van szó. Olyan számok ezek, amelyek már az első percektől képesek tűzbe hozni a hallgatóságot és egészen az utolsó taktus lecsengéséig magas lángon is tartják azt. Az 1705 sikere és ereje – a magas szintű szakmai felkészültségen túl - abban van, hogy a trió három egyenrangú és egymásra figyelő muzsikusból áll, akik közül legfeljebb az éppen szólózó kerülhet némiképp előtérbe. A triót mindenképpen érdemes élőben is meghallgatni, mert van olyan dolog, amelynek a hiteles tolmácsolására kevésbé alkalmas egy lemez. Ez pedig a humorérzék, amelynek igen csak bővében vannak a zenészek.

A lemezen található kompozíciók Kaltenecker Zsolt munkái, kivételt a Spring Dance jelent, ami Dés András szerzeménye.

A lemezen található számok listája:

01. Nocturne Revisited 6:18
02. Zone 3:53
03. Spring Dance 7:10
04. Waiting for the Sun 5:39
05. 21 6:00
06. Closing Hour 6:25
07. Vortex 6:55
08. Time Flies 7:10
09. New Year 4:30
10. Between Spaces 5:54
  Összidő: 60:00

 

Kiadó: BMC Records