The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

ACT: 15 Magic Years

A müncheni székhelyû lemezkiadó, a THE ACT COMPAY nem kis feladatra vállalkozott. Nevezetesen arra, hogy megkíséreljen egy összefoglalót készíteni az elmúlt 15 évérõl (1992-2007.). Az általuk foglalkoztatott muzsikusok tiszteletet parancsoló névsorát végignézve a válogatás igen komoly kihívást jelenthetett a szerkesztõnek. Nézzük az étlapot! Elsõ dalt ("Della Mae") mindjárt Mr. Blues vagyis John Lee Hooker "szolgálja fel". Természetesen a folytatás sem mindennapi, a közelmúltban elhunyt kiváló szaxofonost Michael Breckert két szerzeményben is hallhatjuk ("Calima" és a "Tangos"). A "nõi szekciót" olyan nevek képviselik, mint Viktoria Tolstoy ("Shining On You") és Norah Jones ("Tenesse Waltz"). Utóbbi énekesnõ egy új oldaláról mutatkozik be, mert a számot sokkal inkább egy jazz díva énekli, mint a közismert Nora Jones. Az albumon a korábban említett Brecker mellet akad még néhány visszatérõ név. Ilyen pl. Nils Landgren aki szerepel a Sting-tõl ismert "Fragile"-ben, a "Wade In The Water"-ben és a "Wall Talk"-ban is. De, megemlíthatjük Esbjörn Svensson nevét is ("Dodge The Dodo" és a "Walk Tall". A lemezt a Vince Mendoza - Al Di Meola - Michael Brecker által jegyzett "Tangos" zárja.

A "15 Magic Years" mind a tartalmát, mind a játékidejét (76 perc) tekintve egy nagy lélegzetû mû. Olyan 15 fogásos "ebéd" ez amelyik mindenféle ízt tartalmaz és úgy van összeállítva, hogy a jobb "emésztés" érdekében mindenbõl csak egy kicsit kapunk. Az ízek harmóniájában elmerülve szinte fel sem tûnik, hogy milyen gyorsan elrepül ez az egy és negyed óra. Ha a szabadidõbe még belefér, akkor érdemes újra megnyomni a távkapcsolón a "play" gombot.

Annak ellenére, hogy a gyûjtõk úgy tartanak a válogatás albumoktól, mint a vámpírok a fokhagymától nekik is érdemes végighallgatni ezt a lemezt, mert õk is találhatnak rajta olyan - számukra addig ismeretlen - elõadót akinek az önálló albuma késõbb a gyûjteményük megbecsült darabja lehet.

Megjelenés éve: 2007.

Kiadó: The Act Company (Németország)

Honlap: www.actmusic.com