The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

AHN TRIO: LULLABY FOR MY FAVORITE INSOMNIAC

A klasszikus zongora triót alkotó, koreai-amerikai Ahn lánytestvérek 1987-ben kerültek elõször az érdeklõdés középpontjába, amikor az amerikai Time Magazin címlap sztoriként foglalkozott velük. 2003-ban a nagy tekintélyû People Magazin mind a hármójukat az "50 Most Beautiful People" szavazás keretében a legszebb ember közé választotta. A trión belül Angella hegedûn játszik, Lucia zongorázik és Maria csellózik. Az utóbbi két hölgy egyébként ikertestvér. Debütáló albumuk 1995-ben jelent meg "Paris Rio" címmel. Ezt egy olyan korong követte amelyre Dvorák, Suk és Sosztakovics mûveibõl válogattak maguknak. A 2000-es év termése a "Ahn-Plugged", majd pedig két évvel késõbb a "Groovebox". Néhány év kihagyás után - a Sony BMG gondozásában - az idén került a piacra a "Lullaby For My Favorite Insomniac"

Sok-sok évvel ezelõtt - emlékeim szerint - a hazai forgalmazók az ilyen stílusú albumokat úgy reklámozták, hogy "klasszikusok disco ritmusban"… Ma már a nemzetközileg elfogadott "crossover" elnevezést használja itthon is mindenki. Szentpéteri Csillától a Pricess-ig néhány hazai elõadó is szép sikereket könyvelhetett el az utóbbi években ebben a mûfajban.

"Lullaby For My Favorite Insomniac" kivitelét tekintve egy érdekes megoldású hanghordozó. Ugyanis, nem a kialakult gyakorlatnak megfelelõen a fõmûsor után szúrtak be néhány bonusz dalt a lemez szerkesztõi, hanem egy különálló - 7 dalt tartalmazó - ráadás korongot kreáltak. Amelyre az alap albumról válogatott számok remix változata került. A fõlemez repertoárjában 12 jól ismert szerzemény kerül. Elhangzik többek között a "My Funny Valentine" (Rodgers-Hart-Bunch), a "Big My Secret" és a "Heart Asks Pleasure First" (Michael Nyman), az "Oblivion" (Astor Piazzolla) és a "This Is Not America" (David Bowie-Pat Metheny-Jürgen Dahmen). Az albumon nem csak instrumentális szerzemények kaptak helyet, hanem Susie Suh és Ema Brabcová szereplésének köszönhetõen olyan vokális mûvek is, mint az "All I Want", a Solitary Singer" a "Dies Irie" és a "Dream".

A trió új albuma igazi csemege a zene szerelmeseinek - a klasszikustól a jazz-ig, az avantgárd-tól a a pop-ig, a minimalizmustól a hip-hop-ig - több fajta mûfaj vegyül rajta kellemesen harmóniában. Az Ahn Trio akarva-akaratlanul egy fontos missziót is betölt. Ugyanis számtalan olyan hallgatóhoz hozza közelebb a klasszikus zene világát aki eddig idegenkedtek ettõl a mûfajtól.

A fõlemez azoknak szól akik tisztelik a klasszikus értékeket, de nyitottak az újszerû hangzásvilágok iránt is. A bonusz lemez célcsoportját pedig kifejezetten a 21. századi könnyûzene rajongói képezik.

A felvételek a My Funny Valentine" kivételével Prágában a Cseh Rádió stúdiójában készültek. Az említett kompozíciót pedig New York-ban rögzítették.

Kiadó: Sony BMG

Honlap: www.ahntrio.com illetve www.myspace.com/ahntrio