The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Anoushka Shankar: Land of Gold

Anoushka Shankar különleges zenei világának hazánkban is sok rajongója van, ami nem véletlen, hiszen a művésznő egyfajta kulturális hidat igyekszik megformálni a kelet és a nyugat között. Számára a klasszikus és a fúziós indiai zenék közös hatása éppen olyan természetes, mint a keleti és a nyugati zenék fúziója. Ezt a sokszínű világ tükrözik Shankar eddig megjelent albumai is. Amíg a 2011-ben kiadott, Traveller című albumán a flamenco felé fordult - az indiai és a spanyol cigányzene közös történetére fókuszálva, addig a feltestvérével, Norah Jones-szal két évvel később készített Traces of You című koronggal édesapjának, a nagyszerű szitárművésznek, Ravi Shankar-nak állított emléket. Az előadó a 2015-ös albumának, a Home-nak a repertoárjába klasszikus indiai rágák kerültek. Anoushka Shankar a napokban megjelent új lemeze a Land of Gold (Aranyország) címet kapta. Az album központi témája az otthon elvesztése, a konfliktusok és a szegénység elől menekülők emberi tragédiájának témája köré épül. A 10 számos korongon már a kompozíciók címe is nagyon beszédes. Olyan művek követik egymást, mint a „Boat to Nowhere”, a „Jump In (Cross The Line)”, a „Last Change” és a „Say Your Prayers”. Tekintettel arra, hogy egy fajsúlyos témáról van szó, ezért az album atmoszféráját leginkább melankolikusnak lehet minősíteni. Az új lemez egyértelműen érezhető hatása az, hogy a hallgató gondolatait befelé tereli, alkalmat kínálva az elmélyülésre…

Aki szeretné élőben is hallani a lemezen található felvételeket, annak néhány hónap múlva alkalma lehet rá, hiszen a művésző novemberben, a fővárosunkban is bemutatja a Land of Gold-ot.

Közreműködnek:
Anoushka Shankar – szitár
M.I.A. & Alev Lenz – ének
Vanessa Redgrave – beszéd
Manu Delago – hang és egyéb ütősök

A lemezen található számok listája:

  1. Boat to Nowhere
  2. Secret Heart
  3. Jump In (Cross The Line)
  4. Dissolving Boundaries
  5. Land Of Gold
  6. Last Change
  7. Remain The Sea
  8. Crossing The Rubicon
  9. Say Your Prayers
  10. Reunion