The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

East: messze a felhőkkel

Négy évtizeddel ezelőtt, a példaképnek tekintett progresszív zenekarok (SBB, Pink Floyd, Genesis, Yes, King Crimson) inspiráló hatására megszületett Szegeden, a hazai progresszív rockzene világszinten is ismert képviselője az East zenekar. Az együttes eredeti felállása (Móczán Péter basszusgitár, zenekarvezető, Varga János gitár, Király István dob, Szakcsi Lakatos Béla el. zongora) az idők során többször is megváltozott. Ennek köszönhetően a magyar jazz élet legkiválóbb muzsikusai fordultak meg a csapatban (pl. Deseő Csaba hegedű, Németh János szaxofon, Fogarassy János orgona, Füsti Balogh Gábor billentyűsök, Regős István billentyűsök, Lakatos Antal szaxofon, Babos Gyula gitár, Pálvölgyi Géza-billentyűsök, Csík Gusztáv- billentyűsök.)

Az 1975-ben létrejött együttes nevéhez számos kuriózum társul. Ide sorolhatóak többek között a Japánban megjelent lemezek és a Pilisborosjenőn megrendezett Fenevad Fesztiválon a Nazareth zenekarral történő közös fellépés is. De, ugorjunk egy jó nagyot a zenekar történetében. 2012 nyarán zenetörténeti eseménynek lehetett tanúja a közönség Pécsett, ugyanis 12 év után lépett újra színpadra a legendás East zenekar. Az igényes zene kedvelői igazi zenei csemege részesei lehettek a rendezvényen. A koncerten az időutazás a 80-as években kezdődött, a Játékok című első album teljes zenei anyagával, majd jöttek sorra a Hűség, A szerelem sivataga, a Radio Babel, és Az áldozat legszebb és legmaradandóbb dalai. A két és félórás koncerten a zenekar két legsikeresebb formációja állt színpadra. Ennek a koncertnek az anyagát tette most elérhetővé cd illetve dvd formátumban a Tom-Tom Records. A kiadvány Messze a felhőkkel címmel került a boltokba.

A „régi motorosok” számára mondhatni kötelező anyag ez az album, a műfajjal még csak most ismerkedő, fiatalabb generáció számára csak jó szívvel ajánlott.

Közreműködnek:

Móczán Péter - basszusgitár
Pálvölgyi Géza - billentyűs hangszerek
Király István - dob
Dorozsmai Péter - dob
Zareczky Miklós - ének
Takáts Tamás - ének
Varga János - gitár
Madarász Gábor - gitár
Czerovszky Heni - vokál
Veres Mónika – vokál

Az elhangzó kompozíciók listája:
1. Hűség (szerkesztett)
2. Keresd önmagad
3. Mágikus erő
4. Újjászületés
5. Ablakok
6. Várni kell
7. Szodoma (szerkesztett)
8. David Bowie szeme
9. Ha zászlót bont a félelem
10. A túlélők dala
11. '56
12. Szél repítse lelkem
13. A szerelem sivataga
14. Fényes ösvény
15. Party Is Over II.
16. Messze a felhőkkel
17. Szállj most fel
18. Gyémántmadár
19. Lélegzet (szerkesztett)
20. Nézz rám
21. Epilóg
22. Remény (szerkesztett)
23. Elrejtettél a szívedben

Honlap: www.tomtom.hu