The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pete Oxley-Nicolas Meier: Chasing Tales

Két professzionális gitáros találkozásából ismét egy jó lemez született, talán így lehetne röviden jellemezni a Pete Oxley-Nicolas Meier duó legújabb albumát, ami a Chasing Tales címet viseli. Egyébként ez már a második közös korong a kettőstől. Az első közös munkájuk 2012-ben készült és a Travels to the West címet viselte.

Oxley zenei karrierje Párizsból indult és Angliában folytatódott, Meier pedig hajdan Svájcból érkezett a szigetországba. Mind a ketten sok évtizedes tapasztalattal rendelkező, gazdag lemezes hátteret felmutatni tudó zenészek közé tartoznak. Meier többek között tagja volt a legendás Jeff Beck Band-nek is az európai és amerikai turné során.

Az új lemezükhöz nagyon érdekes és tartalmas témát választottak, ugyanis a repertoárba került számok ihletője a híres török költő és dalnok Asik Veysel volt. Ebből fakadóan, amit a lemezről hallunk az nem mást, mint török zenével gazdagon fűszerezett jazz. Az MGP-Records gondozásában megjelent korongon 12 kompozíciót találhatunk. A lemezt a nyugalmas, lebegő dallamok uralják, amelyek tágas teret hoznak létre a hallgató körül. A repertoárral ismerkedve az ember nem alaptalanul érzi azt, hogy bizony itt nagyon aktívan jelen van Django Reinhardt és Pat Metheny szelleme. Szó sincs azonban másolásról, egyszerűen csak „jó iskolát” jelentett / jelent a két legenda munkássága a gitáros duó számára. A lemez többszöri meghallgatása után bátran kijelenthető, hogy aki kedveli pl. a Metheny vonalat annak sok öröm szerez majd a Chasing Tales is.

Az új album nem úgy készült, hogy két gitáros egy-egy gitárral a kezében a stúdióba vonult, ugyanis Oxley-Meier kettős egy kisebb hangszerboltnyi instrumentummal fogott hozzá a zenéléshez. Ennek köszönhető többek között, hogy ennyire sokszínű és izgalmasan vibráló lett a végeredmény.

Közreműködnek:

Pete Oxley: jazz gitár, nylon húros gitár, 12 húros gitár, slide gitár, gitár-szintetizátor, Nicolas Meier: nylon húros gitár, acélhúros gitár, 12 húros akusztikus gitár, glissentar, fretless acélhúros gitár, fretless nylon húros gitár, baglama lant;

A lemezen található számok listája:

  1. The Followers 07:58    
  2. Looking West 06:47    
  3. Tales 04:50    
  4. The Bridge 05:34    
  5. Serene 07:09    
  6. Chasing Kites 04:18    
  7. Riversides 04:35    
  8. Compass Points 05:00    
  9. Breezin' On 04:24    
  10. Libra 06:45    
  11. Bluster 04:43    
  12. Uzun Ince Bir Yoldayim 04:14    

Honlap: www.mgprecords.com