The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Il Pergolese

il-pergoleseIgazi nemzetközi produkciónak lehet nevezni az ECM Records Il Pergolese című kiadványát. Ugyanis a lemez elkészítésében az olasz énekes (Maria Pia De Vito) és dobos (Michele Rabbia) mellett egy német csellista (Anja Lechner) és egy francia zongorista (Francois Couturier) vett részt. Egy olyan improvizációs albumról van szó, amelyhez az „alapanyagot” az olasz késő barokk egyik legnagyobb hatású mesterének, mindössze 26 évet élt Giovanni Battista Pergolesi-nek a műve a Stabat Mater adja.

 

A lemez alapötlete vélhetően az volt, hogy a formáció tagjai mélyen megpróbáltak leásni ehhez a nyersforráshoz, és a több száz éves gondolatokat a modern kor szellemében új formába öntötték. Habár a cél az volt, hogy egy múltban gyökerező friss anyag szülessen, az eredmény mégis egy kortalan produkció lett… Miközben pörög a lemez a hallgatónak olyan érzése van, mintha fantázia ország gigantikus méretű oszlopokon nyugvó épületeinek a termeiben bolyongan. Sehol egy teremtett lélek, de az „utazó” mégsem érzi magát egyedül ebben a közegben. Hiszen „ismeretlen” helyről áradó szép hangok veszik körül, amelyeket négy nagyszerű művésznek köszönhet. Maria Pia De Vito énekhangja legalább olyan kellemes, mint amilyen lélekmelegítő Anja Lechner csellójátéka. Persze nem szabad megfeledkezni a zongoráról és az ütősökről sem, mivel Francois Couturier-nek és Michele Rabbia-nak is nagy szerepe van ennek az izgalmas lemeznek a megszületésében.

A repertoár első felében Pergolesi, a folytatásban pedig a formáció tagjainak a saját kompozícióit találjuk.

Közreműködnek:

Maria Pia De Vito – ének

Francois Couturier- zongora

Anja Lechner – cselló

Michele Rabbia – ütősök