The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

David Helbock’s Random/Control: Think of Two

Nem mindennapi szórakozást ígér a David Helbock-Johannaes Bar-Andreas Broger trió jövő év elején megjelenő albuma, a Think of Two. A lemez a három muzsikus közel harminc(!) hangszert szólaltat meg. A német Traumton Records gondozásában megjelenő, 12 számot magában foglaló, közel 70 perces zenei projekt döntően a hírneves brazil komponista Hermeto Pascoal és a jazz egyik legmeghatározóbb alakjának számító Thelonious Monk műveire épül. Egyetlen kivételt a Para Hermeto képez, amelyet Helbock jegyez szerzőként.

Persze senki ne gondoljon arra, hogy itt egy újabb sablonos jazz örökzöld album. Ugyanis a Helbock vezette trió némi túlzással atomjaira szedi a jól ismert melódiákat, majd ezt követően egészen újszerű műveket épít a „bontott elemekből”. Lemezen teljesen helyükön vannak az arányok, megfelelő irányúak az energiaáramlások, egymást éltetők a zenészek eltérő gondolkodásmódjából tóduló impulzusok. A repertoárban olyan, remek felvételek követik egymást, mint a ’Round Midnight, a Trinkle Tinkle, a Pannonica és a lemezt záró Think of One.

Egyhuzamban végig lehet hallgatni az együttes albumát, rácsodálkozva a megformálás változatosságára és a muzsikusok kreativitására.

Honlap: www.davidhelbock.com