The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Lafayette Harris: Hangin’ With the Big Boys

Az amerikai jazz zongorista, Lafayette Harris számos zenekarban megfordult a karrierje elején. aztán 1998-ban úgy döntött, hogy a saját lábára áll, ennek első momentumaként létrehozta a saját lemezcégét az Airmen Records-ot. Az új cég megalapítását egy szólóalbummal ünnepelte, ami a Lafayette is here… címet kapta. Az önmenedzselt bemutatkozó albumot további remek lemezek követték, ezek közül a legfrissebb az idei évben megjelent Hangin’ With the Big Boys, amit természetesen a zongorista saját cége adott ki.

A változatos repertoárt felvonultató albumon jazz sztenderdeket éppen úgy találhatunk, mint saját szerzeményeket. Az előbbiek közé tartozik például Duke Ellington hallhatatlan műve, az „In a Sentimental Mood”. A saját szerzeményeket vizsgálva úgy tűnik, mintha a zongorista egy visszatekintő, összegző albumot készített volna, ugyanis a repertoárból többnyire olyan számok köszönnek vissza, amelyeket sok évvel ezelőtt írt az előadó és már szerepeltek lemezen. Ilyen például a „Little Kevin’s Embrace”, ami hajdan rajta volt a már említett első saját albumon is, de akadnak még ennél is korábban komponál művek a felvételek között. Ilyen a „The Zombie Blues”, amelyet Lafeyette Harris még a középiskolai évek alatt írt.

Az új lemezről összességében azt mondhatjuk, hogy a hallgatót már első lejátszáskor megfogja a dallamvilág a nagyvárosi jazz lüktetése. A tisztult gondolatiság és tartalmi mondanivaló az újrahallgatás igényét ébreszti fel, majd többszöri végighallgatást követően megnyílnak az album valódi mélységei. Amit hallunk az hamisítatlan amerikai jazz, mely nem nélkülözi műfaji gyökereit. Vigyázat ez nem az a zene, amit csak úgy át lehet pörgetni. A gondos odafigyelést viszont meghálálja.

Közreműködnek: Lafayette Harris Jr. – zongora, Houston Person - tenor szaxofon (1,2, 7,10), Antoine Drye- trombita, George Delancey- nagybőgős, Will Terrill- dobok, Caleb Curtis- alt és tenor szaxofon, Jazzmeia Horn- ének, Noel Simone Wippler –ének

A lemezen található számok listája:

 1. Blue Skies
 2. In a Sentimental Mood
 3. Hangin’ with the Big Boys
 4. We in the House
 5. Don’t worry about it
 6. The Zombie Blues
 7. Little Kevin’s Embrace
 8. Drinking Wine Blues
 9. The Wheelhouse
 10. The Very Thought of You
 11. They all Laughed

Honlap: www.lafayetteharrisjr.com