The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Szabó Sándor:Art of the 16-string guitar III

A különleges zenei csemegére vágyók nagy örömére Szabó Sándor folytatta azt a szólólemez sorozatát, amelyen a 16 húros gitár a főszereplő. Az új album Art of the 16-string guitar III címet kapta.

A friss kiadvánnyal ismerkedve első hallásra felfigyelhetünk Szabó zenéjének legfeltűnőbb és egyben legvonzóbb jellegzetességeire: az intelligenciára, az eleganciára, a karcsúságra és az áttetsző, könnyed hangszerelésre. Műveiben sehol nem válik sűrűvé a textúra: mi sem áll távolabb tőle, mint a harsányság vagy éppen az olcsó popularitásra történő törekvés. A hangszerelési sajátosságok mellett szembetűnik, milyen harmonikusak Szabó kompozíciói. A repertoárban található kompozíciókat mesteri építkezés, érzékenység, dúsan zengő hangzás, páratlan formakultúra és technikai virtuozitás jellemzi. Széles hangzásvilága a teljes nyugalomtól a kifejező extázisig terjed meghökkentő békességet sugározva, ami azonban az unalomnak egy pillanatig sem ad esélyt. Szabó zenéje él, lélegzik és teret ad a lélegzésnek. Az elhangzó kompozíciók egyszerre tűnnek egyszerűnek és összetettnek. Ez a zene fennkölt és ritka, játékos és komoly, elmélyült és mód felett nyitott, inkább intenzív mintsem szentimentális.

Szabó előadására mindig is jellemző volt, hogy szabad önmagából merítve játszik. Ez a szemlélet és aktivitás az új lemezen is jelen van. Az elhangzó kompozíciók élően, helyesen fejezik ki azt, ami akkor és ott – a komponálás majd az előadás során – a muzsikusban megnyilatkozott.

Jól érezhetően Szabó a legkisebb létezőt is sorsként fogja fel. A zenében él és így hallgatva a hangokat, részévé válik az univerzalitásnak.

A lemezen található számok listája:

  1. Wise Discretion
  2. In Retrospect
  3. Fitting Thoughts I
  4. View From The Hill
  5. Unfolding I
  6. In Vortex
  7. The Willow
  8. Remembering Debussy
  9. Wistful
  10. At Night
  11. Rocking
  12. Wondering
  13. Long Time Ago
  14. Time Of The Dream
  15. Unfolding III
  16. In Doubt
  17. Fitting Thoughts II
  18. Unfolding II
  19. Circular Thoughts
  20. Sunset Song

Műsoridő: 68:36

Honlap: www.sandorszabo.com