The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ljom: Seterkauk

A Ljom névre hallgató norvég zenei formáció a legkülönbözőbb (zenei) irányból érkezett fiatal muzsikusok alakították a közelmúltban. Több dolog kedvező együttállásának köszönhetően a csapat által képviselt zenei világ igazi unikumnak számít. A különlegesség egyik pillére az, hogy a kompozícióik alapját norvég tradicionális dallamok jelentik, a második fontos tényező a zenekari tagok különböző zenei irányultsága, ugyanis a jazz, a rock, a világzene, a klasszikus zene valamint a kortárszene szelleme is jelen van az egyes muzsikusoknak köszönhetően.

A harmadik tényező a friss energia és határtalan kreativitás, amit a fiatal zenészek a produkcióikba visznek. A Ljom néhány héttel ezelőtt készítette el a bemutatkozó albumát, ami a Seterkauk címet kapta. A norvég Kirkelig Kulturverksted gondozásában megjelent kiadványon 12 kompozíció kapott helyet. A Ljom zenéje nagyon érdekes világba csábítja a hallgatókat. Hiszen muzsikájukban a norvég hegyvidéki dallamokat (amit kauk-nak neveznek) ötvözik jazz-zel illetve kortárs zenével. Az eredmény egy egyedi hangzásvilág, amelyet olyan kompozíciók képviselnek, mint pl. a Sommerkauken hans Ole Augle, a Gudinne over Lurusneisa, a Skakkhuggui Kjersti és az Inga og Litj-Ingrid.

Egy rövid ízelítő a zenekar által képviselt dallamvilágból: https://www.youtube.com/watch?v=XPNxYwvNVhw

Közreműködnek: Kjersti Kveli (ének), Silver Skavland (klarinét), Marte Eggen (basszusgitár), Tor Morten Kjosnes (zongora), Nils Anderson (gitár)

Honlap: www.ljom.net