The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

PJ Rasmussen: Another Adventure

Nem ritka, hogy egy muzsikus huszonéves korára már több lemezzel is rendelkezik, a jazz műfajon belül azonban nem nevezhető tipikusnak, mint ahogy az amerikai PJ Rasmussen zenei irányultsága sem. A muzsikus – az önéletrajza tanúsága szerint – már tizenéves korától olyan előadó lemezeit hallgatta, mint Eric Clapton, a Cream, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, John Coltrane és Charlie Parker. Vélhetően már akkor arról álmodozott hogyan lehetne ezt a sokféle zenei világot egy közös projektbe sűríteni. Az álom gyorsan valósággá vált, hiszen a tavalyi évben – 23 évesen – elkészítette bemutatkozó albumát, amelynek az Adventures In Flight címet adta. Úgy tűnik, hogy a téma kapcsán sok gondolat maradt Rasmussen fejében, ugyanis gyorsan elkészítette a lemez folytatását.

A kiadvány címe – Another Adventures – egyértelműen arra utal, hogy valóban az előző lemez folytatásáról van szó. A kizárólag Rasmussen saját szerzeményeire épülő, kilenc számos album egy órányi hallgatnivalót kínál nekünk. A gyerekkori álmaival összhangban Rasmussen minden irányból hozott zenei anyagokat erre a lemezére. Az album egy abszolút modern, R&B-s dallamvilágú Full Speed Ahead című számmal indul. A folytatásban éppen úgy megtalálhatjuk a tradicionális hard bop-ot (Love Birds), mint azt a hangzásvilágot, amit Art Blakey képviselt a Jazz Messengers nevű zenekarával a ’60-as években (A Study in Scarlet). Az Under a Wave című számnál könnyen felfedezhető az áthallásHerbie Hancock Speak Like a Child című albumával. A The Seven Seas és az Out of Phase tartalmas kirándulást jelent a latin zene világába.

Összességében egy friss, lendületes album született, ami joggal tart igényt a színvonalas produkciókra vágyók figyelmére. A lemezzel kapcsolatban óhatatlanul felvetődik egy kérdés: a felsorolt elődöket követő gitáros miért egy fúvós domináns albumot készít?

Közreműködnek:

PJ Rasmussen- gitár

Jim Ridl-zongora

Jon Difiore-dobok

Adrian Moring-bass

Steve Davis-harsona

Nate Giroux-tenor szaxofon

Ben Hankle-trombita

Scott Robinson-tenor és szoprán szaxofon

Lauren Sevian-bariton szaxofon

A lemezen található számok listája:
1. Full Speed Ahead
2. Love Birds
3. Another Adventure
4. Under a Wave
5. The Seven Seas
6. Ruthie
7. Out of Phase
8. A Study in Scarlet
9. For David

Honlap: www.pjrasmussen.com