The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Dianne Reeves: Beautiful Life

Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy a sokszoros Grammy díjas díva, Dianne Reeves meghatározó szereplője napjaink vokális jazzvilágának. A néhány évvel ezelőtt Budapesten nagy sikerű koncertet adott énekesnőnek hazánkban is sok rajongója van. Albumai a lemezgyűjtemények értékes tételeinek számítanak. Most egy újabb remek darabbal gyarapodott a jazzdíva diszkográfiája, a Concord Music gondozásában megjelent lemez a Beautiful Life címet viseli. A közel 70 perces játékidejű, számos rangos vendéget felvonultató album 12 számot tartalmaz.

 

Az új kiadvány – kicsit szakítva a hagyománnyal - a modern jazz/pop jegyekkel, hangzással és hangszereléssel jellemezhető. Reeves bár az egész albumon hozza a rá jellemző magas színvonalú munkát, vélhetően úgy gondolta, hogy még magasabbra is lehet tenni azt a képzeletbeli lécet és ezért rangos vendégeket csábított a stúdióba, egy kis közös zenélésre.

Esperanza Spalding-tól Gregory Porter-ig, Lalah Hathaway-től, Robert Glasper-ig és Gerald Clayton-ig olyan művészek érkeztek, akik mind emelik az amúgy is igen magas színvonalat.

A repertoárt áttekintve egyértelműen kijelenthető, hogy Reeves (és/vagy a mögötte álló stáb) jó nagy hálóval merített a zene óceánjából, a lemezen a legkülönfélébb irányból érkező dalokat találhatunk. Éppen úgy hallhatjuk Bob Marley Waiting In Vain-jét, mint a Fleetwood Mac Dreams-jét vagy Marvin Gaye I Want You-ját és Harold Arlen/ Ted Koehler Stormy Weather-jét. A sokféle kompozíción keresztül Reeves könnyedén bebizonyítja, hogy mindenféle szerep jól áll neki. Habár ő az az elődadó, akinek tudása már régóta nem szorul bizonyításra…

Közreműködnek:

Dianne Reeves – ének

Sean Jones – trombita (2. számban)

George Duke – szintetizátor

Nadia Washington – háttér vokál és akusztikus gitár ( a 2. számban)

Robert Glasper – zongora és egyéb billentyűsök (a 3. számban)

Gregory Porter – ének (a 4. számban)

Lalah Hathaway – ének (az 5. számban)

Esperanza Spalding – nagybőgő és háttér vokál (a 8. számban)

Tineke Postma – szoprán szaxofon (a 9. számban)

Raul Midon – ének és trombita (a 10 számban)

Grégoire Maret – harmonika (a 12. számban)

A lemezen található számok listája:

 1. I Want You
 2. Feels So Good (Lifted)
 3. Dreams
 4. Satiated (Been Waiting)
 5. Waiting In Vain
 6. 32 Flavors
 7. Cold
 8. Wild Rose
 9. Stormy Weather
 10. Tango
 11. Unconditional Love (For You)
 12. Long Road Ahead

Honlap: www.diannereeves.com