The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Takuya Kuroda: Rising Son

Mindössze húsz éves volt a japán trombitás, Takuya Kuroda amikor először Amerikába érkezett egy zenei kurzusra, ráadásul úgy, hogy nem tudott angolul. Viszont „beszélt” egy olyan nyelvet, amelyet a világ minden táján értenek, ez pedig a zene (és ezen belül a jazz) nyelve volt. Azóta eltelt közel másfél évtized alatt szépen emelkedett a japán muzsikus csillaga – évről évre újabb és újabb albumokkal jelentkezett és egyre több koncertszervező látott benne lehetőséget. Az idei év hozta meg az igazi áttörést a muzsikus számára, ugyanis lemezszerződést kötött vele a nagy múltú Blue Note Records (az eddigi lemezei magánkiadásban jelentek meg). Már az új szerződés zászlaja alatt született a Rising Son című album. A bő ötven perc játékidejű korongon 8 felvétel kapott helyet, ezek többségét a japán muzsikus önmaga komponálta, kivételt mindössze a Roy Ayers által jegyzett Everybody Loves The Sunshine és a Green and Gold képez.

 

A lemezzel ismerkedve az embernek olyan érzése támad, hogy az előadó minden műfajban otthonosan mozog. A jazz-től a funk-ig, afrobeat-től a hip-hop-ig számos zenei világ képviselteti magát a korongon. Kuroda új albumára akár tekinthetünk úgy is, mint a keleti és a nyugati zene szintézisére, ahol a japán precizitás találkozik a nyugati metropoliszok „lazaságával”, a keleti nyugalom a latin pezsgéssel.

A Rising Son album leginkább azoknak szól, akik szeretik a színes, nagyzenekari produkciókat. Aki csak néhány számot szeretne tesztelni a repertoárból az a Rising Son, az Afro Blues és a Mala című számokat válassza.

A lemezen közreműködnek:

Takuya Kuroda – trombita, szárnykürt

Nate Smith - dobok

Solomon Dorsey – basszusgitár

Kris Bowers - Rhodes

Corey King - harsona

Lionel Loueke - gitár

A lemezen található számok listája:

1. Rising Son
2. Afro Blues
3. Piri Piri
4. Mala
5. Everybody Loves The Sunshine
6. Green and Gold
7. Sometime, Somewhere, Somehow
8. Call

Válogatott diszkográfia
Takuya Kuroda, Rising Son (Blue Note, 2014)
Jose James, No Beginning No End (Blue Note, 2013)
Takuya Kuroda, Six Aces (Self Produced, 2012)
Takuya Kuroda, Edge (Self Produced, 2011)
Jose James, Blackmagic (Brownswood, 2010)
Takuya Kuroda, Bitter & High (Self Produced, 2010).

Honlap: www.takuyakuroda.com