The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

The Dowland Project Night Sessions

John Potter talán a legismertebb angol tenor, aki közel száz albumon szerepel előadóként, ezek között számos híres kiadvány is szerepel. Ilyen többek között a Hilliard Ensemble tagjaként és a norvég szaxofonos Jan Garbarek közreműködésével készített Officium, de még hosszasan lehetne sorolni azokat a sikeres produkciókat amelyekben részt vett.

Immár másfél évtizede Potter-nek van egy saját programja is a német ECM Records zászlaja alatt. 1999-ben indult útjára a The Dowland Project, ami azzal a céllal jött létre, hogy a régi idők énekműveit „átemelje” a mába.

Az ebben a szellemben született első kiadvány az In Darkness Let Me Dwell (1999) volt, amit először Care-Charming Sleep (2001) majd pedig a Romaria (2006) követett. Most pedig itt az új anyag, a Night Sessions. A lemezen kétféle felállásban is hallhatjuk a The Dowland Project előadóit, ami a gyakorlatban csak annyit jelent, hogy az alapcsapathoz (John Potter- tenor Stephen Stubbs- lant, barokk gitár John Surman- szaxofon, klarinét, ütősök Maya Homburger – barokk hegedű Barry Guy – nagybőgő) néhány felvételben csatlakozik Milos Valent (hegedű és brácsa) is.

A repertoárban tizenhét művet találhatunk, ez az átlagostól messze eltérő szám ne tévesszen meg senkit, ugyanis a kínálatban éppen úgy megtalálhatjuk az egy perc közeli tételeket (pl. a First Descent), mint a nagyobb lélegzetű műveket (pl. a Man In The Moon, 7:30). A lemezen található felvételek azonos receptúra szerint készültek. Ami annyit jelent, hogy a projektben résztvevő muzsikusok merítettek egy nagyot a több száz évvel ezelőtti időszak dallamvilágából és ezt alapnak tekintve felépítették a saját, kortárs műveiket. Például a Theoleptus 22 bizánci „ősöket” fedezhetünk fel, a Can Vei La Lauzeta Mover ihletője, pedig egy szerelemes dal a XII. századból. Aki kíváncsi arra hogyan lehet improvizálni korabeli dallamokra, a könnyedén megkaphatja a választ, ha a lejátszóba helyezi a The Dowland Project legújabb albumát.

Közreműködnek:

John Potter- tenor

Stephen Stubbs- lant, barokk gitár

John Surman- szaxofon, klarinét, ütősök

Maya Homburger – barokk hegedű

Milos Valent – hegedű és brácsa

Barry Guy – nagybőgő