The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Vincent Peirani-Emile Parisien: Belle Époque

Önmaga előtt is magasra tette a képzeletbeli lécet a Thrill Box című – gyorsan népszerűvé vált - debütáló korongjával afrancia harmonikás, Vincent Periani. A muzsikus második lemeze, a Belle Époque a német ACT Music Duo Art sorozatában jelent meg. Peirani társa ebben a produkcióban az az Emile Parisien (szoprán szaxofon), aki már az említett Thrill Boxon is játszott. A 9 számos korongot a két előadó saját kompozíciói (a „Hysm”, a „Le Cirque des Mirages”, a „Place 75” és a „Schubertausler”) mellett számos, az idők során örökzöld rangra emelkedett dallamot is találhatunk (pl. a „Dancer in Love” / Duke Ellington”).

A hangzó anyag alapján egyértelműen kijelenthető, hogy Peirani-Parisien duó maximálisan kihasználja a zenei kettősben rejlő lehetőségeket. Játékuk felszabadult és végtelenül kreatív. Ennyire személyes hangvételű produkcióra csak egymást nagyon jól ismerő muzsikusok képesek.

Ha, Periani debütáló albumát úgy jellemezzük, hogy „nagyon franciás”, akkor ez a minősítés hatványozottan igaz a Bell Époque című korongra is. Ami korántsem meglepő, hiszen a harmincas évei elején járó Emile Parisien szintén francia muzsikus. Kettőjük produkciója kedvességet és nyugalmat sugároz. Nem tudom van-e olyan ember a földön, akinek nem telik meg a szíve melegséggel a kompozíciókat hallgatva és ne vágyakozna egy kicsit Franciaországba.

A lemezen található számok listája:

  1. Egyptian Fantasy ( Bechet, Sidney) 04:48
  2. Temptation Rag ( Lodge, Henry) 05:35
  3. Song Of Medina [Casbah] ( Bechet, Sidney) 08:00
  4. Hysm ( Parisien, Emile) 06:39
  5. Le Cirque des Mirages ( Peirani, Vincent) 06:49
  6.  Place 75 ( Parisien, Emile) 04:31
  7. Schubertauster ( Peirani, Vincent) 09:20
  8. St. James Infimary ( Irving, Mills) 04:20
  9. Dancers In Love ( Ellington, Duke) 04:21