The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Vincent Peirani: Thrill Box

A harmincas évei közepén járó, francia harmonikás, Vincent Periani hangszere egyik legkeresettebb előadója szülőhazájában. A számos zenei díjjal büszkélkedő művészre a német ACT Music is felfigyelt és leszerződtette. Habár Periani a lemezcég több kiadványán is szerepel, az elsővonalas bemutatkozására a Thrill Box című albummal került igazán sor.

A lemezkészítéshez nem akármilyen muzsikusok társaságában vonul stúdióba a francia harmonikás, hiszen a triójában Európa egyik legjobb jazz zongoristája, Michael Wolny játszik, a bőgő mögött pedig Michel Benita áll. Sőt Michael Portal (basszus klarinét és bandoneon) és Emile Parisien (szoprán szaxofon) személyében két vendég is érkezett a produkcióba. A 12 számos album repertoárjában a sztenderdek (pl. a „Waltz For JB” / Brad Mehldau/ és az „I Mean You” /Thelonious Monk/) mellett a tradicionális művek (pl. a „Goodnight Irene” és a „Shenandoah”) és a saját kompozíciók (pl. a „Hypnotic”, a „B&H”, a „3 Temps pour Michel’P” és a „Choral”) egyaránt jelen vannak. Az albumot hallgatva gyorsan kiderül, hogy a nemzetközi repertoár ellenére egy „nagyon franciás” kiadvánnyal van dolgunk. A felvételeken könnyen felismerhető a franciákra jellemző könnyed elegancia, ennek köszönhetően, mindenféle háttér információ nélkül is könnyen kitalálhatóvá válna a muzsikus nemzetisége. Periani bemutatkozó albuma jól bizonyítja, hogy mennyi tartalék van még az olyan számokban is, amelyek egyébként más sok tucatnyi feldolgozást megértek. A francia zenész saját kompozíciói jól illeszkednek az önmaga által összeállított nemzetközi közegbe. A Thrill Box című korongjával valóban letette a névjegyét a jazzvilágban.

A lemezen található számok listája:

 1. Baïlero ( Canteloube, Joseph) 03:40
 2. Waltz For JB ( Mehldau, Brad) 05:37
 3. Hypnotic ( Peirani, Vincent) 05:14
 4. Goodnight Irene ( Traditional) 03:12
 5. B&H ( Peirani, Vincent) 03:54
 6. Air Song ( Peirani, Vincent) 03:28
 7. 3 Temps pour Michel'P ( Peirani, Vincent) 03:29
 8. Shenandoah ( Traditional) 04:13
 9. I Mean You ( Monk, Thelonious) 02:45
 10. Throw It Away ( Lincoln, Abbey) 05:32
 11. Balkanski Cocek ( Sisic, Alexandar) 03:13
 12. Choral ( Peirani, Vincent) 06:42