The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Waylon Jennings: Analog Pearls Vol.1

Pontosan fél évszázada annak, hogy a texasi muzsikus, Waylon Jennings (1937-2002) gitárral a kezében Phoenix-ben bevonult az Audio Recorders stúdióba, ahol Floyd Ramsey hangmérnök „vezényletével” néhány remek felvételt rögzített.

 

A ’70-es és ’80-as években a country műfaj meghatározó képviselőjének számító Jennings zenei pályafutása igen gazdagnak tekinthető. Azon túl, hogy számos albumát Grammy díjra találták érdemesnek a döntnökök, még egy olyan szupercsapatnak is tagja lehetett, mint a The Highwaymen (Willie Nelson. Kris Kristofferson és Johnny Cash). Sőt még egyfajta rekord is fűződik Jennings, hiszen a Willie Nelson, Tompall Glaser és Jessi Colter társaságában készített Wanted! The Outlaws című albuma az első olyan country kiadvány volt, ami platinalemezzé vált.

A már-már muzeálisnak tekinthető analóg felvételek közül néhányhoz hozzájutott a német Stockfish Records. A zenei különlegességre vágyók nagy örömére az anyag nem került a „fiók mélyére”, hanem hybrid SACD formátumban gyorsan piacra is dobta a német cég, Analog Pearls Vol.1 címmel. Az album 12 felvétele tökéletesen tükrözi az ötven évvel ezelőtti amerikai életérzést. Természetesen, ahogy azt a Stockfish Records-tól már megszokhattuk a tartalom első osztályú megszólalással is jár. Az album címének a végén szereplő „Vol. 1” vélhetően arra utal, hogy a kiadó „betárazott” Jennings korabeli felvételeiből, így akinek kedveli a country műfajt és tetszik ez a lemez, az várhatja a folytatást.

A lemezen található számok listája:

1 Stepping Stone

2 The Real House of The Rising Sun

3 Just to Satisfy You

4 Kisses Sweeter Than Wine

5 Unchained Melody

6 Four Strong Winds

7 Sing The Girls A Song, Bill

8 Don't Think Twice It's Alright

9 River Boy

10 The Twelfth of Never

11 Sally Was A Good Old Girl

12 Charlie Lay Down The Gun

Honlap: www.stockfisch-records.de