The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Chicago Jazz Philharmonic: Sketches Of Spain (Revisited)

Bő fél évszázaddal ezelőtt, egészen pontosan 1960 nyarán, Miles Davis és Gil Evans közös munkájának eredményeként a boltokba került az a mára legendássá vált lemez, ami a Sketches Of Spain címet viselte. Ezt az anyagot álmodta újra Orbert Davis, a Chicago Jazz Philharmonic (CJP) művészeti vezetője és az eredetivel azonos című kiadvánnyal ünnepelték a zenekaruk fennállásának tízedik évfordulóját.

A zenekar érezhetően nem azzal a gondolattal kezdett hozzá a lemezmunkálatoknak, hogy Miles Davis-ék anyagát újra rögzítsék. Sokkal inkább felfedezhető a munkájukban egy olyan törekvés amellyel a korabeli album szellemiségét igyekeznek „átemelni” a mába. Ezt támasztja alá többek között az is, hogy jelentősen eltértek az eredeti repertoártól. Mindössze két felvételben (Concierto de Aranjuez és a Solea) van azonosság a két kiadvány között. A friss albumon az említetteken túl Orbert Davis két saját szerzeményét (a Muerte del Matador-t és az El Moreno-t) és egy Issac Albéniz feldolgozást (El Albacin) találhatunk.

Összességében a háromnegyed óra körüli játékidejű albumról elmondható, hogy méltó folytatása vagy ha, úgy tetszik remek újragondolása a legendás kiadványnak.

Azoknak akik szeretik a latinos dallamokat és a nagyzenekari megszólalást, igazi nyeremény ez az új album.

A lemezen található felvételek listája:

  1. Concierto de Aranjuez
  2. Muerte del Matador
  3. El Moreno
  4. El Albacin
  5. Solea

Honlap: www.chicagojazzphilharmonic.org