The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Dusan Jevtovic: No Answer

A progresszív zenék kedvelői számára, már hosszú évek óta fogalomnak számít a new york-i székhelyű lemezcég a MoonJune Records neve. A kiadó az elmúlt évek során jazz, jazz-rock és progresszív zenei lemezek tucatjaival gazdagította a lemezpiacot. A közelmúltban a szerb gitáros, Dusan Jevtovic friss albumával jelentkeztek. A lemezcég és a gitáros kapcsolata nem új keletű, hiszen Jevtovic 2013-as albuma, az Am I Walking Wrong? náluk jelent meg. Egyébként ez volt a gitáros második szólóalbuma. Az első, 2009-ből az On The Edge (L’Indi) volt. Most itt a friss korong, amelynek elkészítéséhez Jevtovic az izraeli dobossal, Asaf Siris-szel és a szerb billentyűssel, Vasil Hadzimanov-val vonult stúdióba. Közös munkájuk eredménye a 9 számot felvonultató, No Answer címet viselő album lett. A lemezen szereplő valamennyi számot a szerb gitáros jegyzi szerzőként. Az album tartalmát nagyon nehéz lenne kategóriai keretek közé szorítani, mégpedig azért, mert Jevtovic szerzeményei egyfajta zenei keveréknyelvet képviselnek. Ennek a nyelvnek része a rock, a jazz-rock, a progresszív és az alternatív zene egyaránt, így a végeredmény egy nagyon színes hangzásvilág. Olyan remekbeszabott dallamok követik egymást a repertoárban, mint pl. a „Frusci”, a címadó „No Answer”, a „Lifetime” és a „Prayer”.

Akinek – divatos kifejezéssel élve – „bejön” ez a lemez, az nagy valószínűséggel az előzmény albumokat is megkeresi. A „No Answer” című album leginkább azoknak szól, akik kedvelik a gitárközpontú zenéket és ezek közül is a karcosabb fajtákat.

Közreműködnek:
Dusan Jevtovic - elektronikus gitár
Asaf Sirkis - dobok
Vasil Hadzimanov – zongora, Fender Rhodes, Mini Moog Bass

A lemezen található felvételek:

  1. Al Aire - Soko Bira
  2. Frusci
  3. Yo Sin Mi
  4. No Answer
  5. A Ver
  6. Lifetime
  7. Prayer
  8. El Oro
  9. The Place With A View

 

Honlap: www.moonjune.com