The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Monteverdi in the Spirit of Jazz

Talán nincs is olyan előadó a jazz világában, aki - akár csak egy kompozíció erejéig is - ne kísérletezett volna a klasszikus zenéből inspirációt meríteni a saját szerzeményihez. A nagyobb lemezboltok kínálatát tallózva számos olyan albummal találkozhatunk, amelyek az alkotók célja a klasszikus zenei művek jazzesítése volt. Természetesen születtek ikonikussá vált kiadványok éppen úgy, mint olyanok, amelyek eltűntek a nagy szürkeségben.
Az ACT Music most megjelent, sok előadós kiadványa a reneszánsz és a barokk korszak közötti átmenet úttörőjének számító Claudio Monteverdi műveit helyezi a fókuszba, egészen pontosan ezeknek a jazz-re átdolgozott változatát. A „Monteverdi in the Spirit of Jazz” című kiadvány repertoárjába 12 kompozíció került. Az album elkészítésében – Paolo Fresu-tól Lars Danielsson-ig, Jan Lundgren-től Richie Beirach-ig és a Michael Wollny Trio-ig - a német kiadó meghatározó művészei vették részt. Az eredmény egy izgalmas zenefolyam, amelyben Monteverdi bő négy évszázaddal ezelőtti zenei gondolatai szólalnak meg újraértelmezve a mában. Izgalmas időutazás ez, amely során szabadon kalandozhatunk négy évszázadot oda és vissza és elmerenghetünk az évszázadokon átívelő gondolatokon. Az elhangzó művekben éppen úgy jelen van a hagyománytisztelet, mint az újító szándék. A végeredmény egy különleges zenei csemege a vezető német jazzmuzsikusok tolmácsolásában.

Néhányan úgy vélik, hogy a komolyzene ódivatú. De, amíg hisznek benne az olyan előadók, akik a lemezen szerepelnek és a hallgatóság, addig a szelleme tovább él. Segítsünk a hitetleneken és jusson el minél több helyre a fenn bemutatott lemez megjelenésének a híre (és persze a hangzó anyag is).

Az albumon található számok listája:
1. Se nel partir da voi
2. Toccata From Orfeo
3. Dialog Orfeo Messenger
4. Amor - Lamento della Ninfa
5. Lamento d’Arianna (Lasciatemi morire)
6. Around Dialog Orfeo Messenger
7. Si dolce é il tormento
8. Fantasy On Lamento d´Arianna
9. Lasciatemi morire  
10. Si ch´io vorrei morire
11. Orfeos Lament
12. Lamento d´Arianna