The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Parisien-Peirani-Schaerer-Wollny: Out of Land

Igazi, európai supergroup-nak is nevezhetnénk a svájci énekes Andreas Schaerer, a német zongorista Michael Wollny, a francia harmonikás Vincent Peirani és a szintén francia szaxofonos Emile Parisien által alkotott formációt, hiszen valamennyien nagy népszerűségnek örvendő, keresett művésznek számítanak kontinensünkön. Schaerer-rel és Wollny-val az elmúlt évek során a budapesti fellépéseiken a közönség személyesen is találkozhatott már. A kvartett a közelmúltban jelentkezett egy remek albummal. Az Out of Land címet viselő korong a német ACT Music kiadó zászlaja alatt jelent meg. A repertoár alapjául szolgáló felvételeket 2016 áprilisában egy koncerten rögzítették Bern-ben. Az albumon mintegy háromnegyed órányi játékidő mellett 5 felvételt találhatunk. Az előbbiekből gyorsan kiderül, hogy a formáció a nagyobb lélegzetű kompozíció híve. Mindössze a lemez nyitó száma, az „Air Song” lóg ki a sorból, mivel csak szűk ötperces játékidőt képvisel. A többi szám 9 és 13 perc között „szóródik”. A kvartettet alkotó előadók, a szerzői oldalt tekintve megosztoztak a repertoáron. Peirani és Schaerer 2-2 számot jegyeznek szerzőként, Wollny pedig egyet.
Azt, hogy mit hallunk nehéz definiálni, de sokat azt mondják, hogy ez a jövő jazz zenéje. Egy dolgot biztosan állíthatunk, mégpedig azt, hogy egy szépen felépített, mesterien kimunkált produkciót kap a lemezvásárló a pénzéért. Az előadók külön-külön és csapatként is zseniális teljesítményt mutatnak. (Nem véletlen, hogy a lemezen szereplő művészek számos, rangos zenei díjat begyűjtöttek már az elmúlt évek során. Igaz, ezt külön-külön tették, de vélhetően ennek a kiadványnak is „terem” majd valami.)

A kvartett lemeze leginkább azoknak szól, akik nyitottak az új gondolatok felé és értékelik a kreatív zenei megoldásokat.
Tekintettel arra, hogy a hazai koncertszervezők jó kapcsolatot ápolnak a nyugat európai jazzvilággal, így vélhetően a most bemutatott lemez anyagát, akár élőben is meghallgathatjuk majd valamelyik magyar jazz clubban.

Az albumon található számok listája:
1. Air Song
2. B&H
3. Kabinett V
4. Rezeusler
5. Ukuhamba