The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Soft Works: Abracadabra in Osaka

A Soft Works névre keresztelt formációt nyugodtan tekinthetjük a legendás angol progresszív rock zenekar, a Soft Machine egyfajta „utóéletének”. Az Abracadabra in Osaka címet viselő albumon egy klasszikus kvartett játszik, amelyben Allan Holdsworth gitározik, Elton Dean, Coltrane-t idéző módon szaxofonozik (illetve szaxellón játszik), John Marshall dobol és Hugh Hopper basszusgitározik. A lemez repertoárját a „fiók mélyéről előásott” anyag adja. A felvételek 2003-ban készültek, élőben Osaka-ban, a Namba Hatch névre hallgató klubban. Az albumot a sors emléklemezzé alakította… Ugyanis a formáció tagjai közül Elton Dean és Hugh Hopper már az égiek zenekarában játszik. Dean 2006-ban, Hopper pedig 2009-ben távozott közülünk.

A Soft Works albuma bőséges hallgatnivalót kínál a progresszív zene kedvelőinek. Az előbbi kijelentés mind a kompozíciók számát, mint pedig játékidejét tekintve egyaránt igaz. Az elhangzó művek több mint fele a tíz perces vagy afölötti kategóriába esik.

Holdsworth játéka igen összetett, ötvözi a rockgitáros hangerő és támadás szeretetét a jazz harmóniájával. De, nem lehet panasz Elton Dean Coltrane stílusú játékára sem. Különösen „nagyot megy” például, a „First Trane”-ben. Az egész albumon Marshall hatalmasat játszik – igazi brit válasz ő Tony Williamsre - óriási erő vagy „finomhangolás”, szükség szerint. Hugh Hopper most is bizonyítja, hogy egy méltán népszerű basszusgitáros. Aki hangszerén ízléssel és ügyességgel játszik és döntő fontosságú, hogy általában tudja, mikor van ideje megállni.

A koncert anyag legtöbb felvétele az Abracadabra albumból származik. A többi pedig szemezgetés más kiadványokról.

Az album minden olyan zenehallgatónak örömet fog szerezni, akik kedvelik, amikor egy kiadványon belül randevút ad egymásnak a rock és a jazz.

A lemezen található számok listája:

01. Seven Formerly (12:58)
02. Alphrazallan (10:12)
03. Elsewhere (7:12)
04. Baker’s Treat (8:47)
05. Calyx (6:22)
06. Kings & Queens (8:14)
07. Abracadabra (11:28)
08. Madam Vintage Suite (7:59)
09. Has Riff (9:37)
10. First Trane (9:20)
11. Facelift (13:22)

Közreműködnek:

Elton Dean – saxello, altszaxofon, Fender Rhodes

Allan Holdsworh: gitár

Hugh Hopper: basszusgitár

John Marshall: dobok