The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pro-Ject RPM1 Carbon

Az egyszerű, mégis stílusos, egyben kedvező árú lemezjátszót, az RPM1-et is elérte a modellfrissítés. A komolyabb modellek formai világát idéző kivitelt érintetlenül hagyták, részleteiben viszont alaposan átdolgozták a kis gyalut.
Kezdjük a hangkarral. Ahogy a modell névhez kapcsolódó „Carbon” kiegészítés jelzi, az „S” alakú hangkar szénszálas kompozit anyagból készül. A 100 bar nyomáson préselt karcső merevebb, nagyobb a belső csillapítása, ezzel a rezonanciákat sikerült jelentősen csökkenteni, így már az érzékenyebb mozgótekercses hangszedők fogadására is készen áll. A kar mágneses antiskatingot és TPE csillapított ellensúlyt kapott, melyek által tovább „finomodott” a konstrukció.
A tányér csapágyazását megfordították, és az acélgolyós feltámasztást kerámiára cserélték, csökkentve a csapágyazásból eredő dübörgést. Változott a meghajtás is. Az egyenáramot adó tápegységet precíz AC generátor követi, ezzel állítják elő a meghajtómotor pontos frekvenciájú tápfeszültségét. A szíjhajtású egység fordulatszám ingadozását sikerült jócskán leszorítani. A lemeztányér érintetlen maradt, továbbra is MDF-ből készül, filc alátéttel.

Talán csak azt sajnálhatjuk, hogy a jelentősen feljavított RPM1 már nem a 100.000,- Ft alatti kategóriában „játszik”, de a komoly átalakítások ellenére még mindig a legkedvezőbb árú modellek számát gyarapítja.

www.audiocentrum.hu