The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Szegedi Jazz Napok

A SZEGEDI JAZZ NAPOK minden évben a műfaj egyik legkiemelkedőbb hazai eseményének számít, melyet a live-jazz valódi értékei, a minőségi koncertek, az igényes művészválasztás, az eredeti és különleges muzsikusok tettek ismertté.

 

A nagy múltú fesztivál idei sztárja az amerikai zongorista-legenda STEVE KUHN, a Jarrett/Garbarek-bőgős PALLE DANIELSSON, a világ legegyénibb hangú gitárosa BILL FRISELL, valamint a hazai élvonal ritkán hallható kiválóságai.

STEVE KUHN (76) John Coltrane első zongoristájaként vonult be a jazztörténelembe. A '60-as évek közepén Stan Getz mellett Amerika egyik legnépszerűbb jazz-sztárja volt, Európában a korai ECM-korszakban lett ismert. Minden idők egyik legképzettebb zongoraművésze, a klasszikus triójáték egyik legnagyobb élő mestere. Stílusa kifinomult, lírai és könnyed, technikai tudása lenyűgöző. Először játszik Magyarországon, triójának tagjai: PALLE DANIELSSON és BILLY DRUMMOND!

BILL FRISELL a világ legegyénibb hangú gitárosa. Különleges zenéje az amerikai jazz, blues, pop, rock és country elbűvölő szintézise. Szegedre legjobb együttesével érkezik és vadonatúj, "Guitar In The Space Age" című lemezét játssza, melyen korabeli gitárhősei, a Byrds, Kinks, Beach Boys, Ventures, Astronauts, Duane Eddy, Junior Wells, Charlie Christian, Pete Seeger és Chet Atkins számait dolgozta fel.

A DÉL-ALFÖLDI SZAXOFONEGYÜTTES igazi fehér holló, a Szabados-iskola legritkábban felbukkanó reprezentánsa. Ma már mindannyian befutott muzsikusok, így közösen már csak nagyon kivételes alkalommal lépnek színpadra. Ilyen a Szegedi Jazz Napok, mely örömmel mutatja be népzenei ihletettségű, becsületes free-jazz zenéjüket.

A REMEMBER 80/81 QUINTET Pat Metheny híres albumának hatására alakult káprázatos hazai "all-stars" együttes. A válogatott legénységet Balázs Elemér hozta össze olyan kiváló muzsikusokból, mint Bacsó Kristóf, Zana Zoltán, Barcza Horváth József, valamint Párizsban élő nagyszerű gitárosunk, Gadó Gábor.

KŐSZEGI IMRE (70) a hazai jazzművészet emblematikus alakja, határainkon túl is az egyik legismertebb magyar jazzmuzsikus. Kivételes tehetségű, sziporkázó egyéniség, aki sodró ritmusaival, lélekteljes játékával tűzbe hozza közönségét. Több mint 50 éve ül a dobok mögött, minden kétséget kizáróan ma már Ő a magyar jazzdobosok királya!

EICHINGER TIBOR nyírségi gitáros, CSURKULYA JÓZSEF Erdély legjobb fiatal cimbalmosa. Zenéjük post-modern kísérlet a kortárs jazz, a népzenei hangzás és a balkáni ritmika ötvözésére. Jelenleg ők az egyik legeredetibb hang a hazai mezőnyben.

A JEGYÁR ÉVEK ÓTA VÁLTOZATLAN:

Napijegy: 3.500.-Ft    Bérlet: 5.500.- Ft.

A koncertek a Szegedi Ifjúsági Házban este fél 8-tól kerülnek megrendezésre.

A hangversenyekről felvételt készít a Magyar Rádió.

További információ: www.szegedijazznapok.hu