The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

QBASE-Mark II tápelosztó

Az idei CES újdonságai között szerepel Quantum QBASE mkII. tápelosztó családja. A QBASE-Mark II koncepciója alapjában eltér a hagyományos tápelosztó/szűrők műszaki megoldásaitól, mivel nem tartalmaz soros szűrőtagot, ami a dinamikatartományt szűkítené. A QBASE-ben a lineáris áramelosztást és a csillagpont földelést alkalmazzák, és ezzel érnek el minőségi javulást a csatlakoztatott készülékek hangzásában.

A közös földpontot az első aljzatnál alakították ki, ide célszerű csatlakoztatni a rendszer lelkét, vagy inkább motorját, a teljesítményerősítőt. A további aljzatok földelése minimálisan magasabb impedanciával valósul meg, ez azonban problémát nem okoz. A csillagpontos földelés viszont kizárja a földhurkok kialakulását, ezzel jelentősen csökken a környezetből „összeszedett” zajok mértéke, melyek a hangban is megjelennének.

A QBASE-Mark II kialakítása nem csak szemet gyönyörködtető, a szálhúzott masszív ház mechanikailag is a stabil elosztást segíti. Nem alkalmaznak nyomtatott áramköri lapokat belül, inkább vaskos vezetékekkel oldják meg az áram továbbítását. Az európai változat 4 és 8 aljzatos kivitelben kapható, belső túláram és túlmelegedés ellen védelmet nyújtó biztosítékkal. Saját kábellel nem rendelkezik, IEC aljzata bármilyen szabványos tápkábelt fogad, de értelemszerűen ide egy minőségi darabot célszerű választani. Kompakt méretei folytán elhelyezése is könnyű, jól kombinálható a cég Qv2 tápfeszültség harmonizátorával és Qk1 AC torzítás csökkentőjével is.

A Quantum QBASE mkII. várhatóan 10%-kal magasabb áron kerül forgalomba, mit a most kifutó modellek.

www.audiocentrum.hu
http://www.nordost.com/products/power-distribution-systems/qbase/qbase-power-distribution.php