The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

RX-S600 - az első vékony Yamaha AV receiver

Az idei IFA-n bemutatott RX-S600 Slim Line AV receiverrel a Yamaha is csatlakozott azon cégek hosszú sorához, akik a házi-mozi receivereket/erősítőket nem csak a megszokott „buci” formában tudják elképzelni, hanem a divatos, karcsú formákra áhítozó mozi rajongókat is megcélozzák maguknak. Kompakt mérete ellenére az RX-S600 minden olyan technológiával és funkcióval rendelkezik, mint hagyományos formájú társai, köztük az YPAO hangoptimalizálással, a HDMI CEC vezérléssel vagy éppenséggel a különféle fejlett hálózati szolgáltatásokkal és csatlakozásokkal.

Az 5×95 W (6 Ohm) teljesítményű végfokokkal rendelkező készülék YPAO hangoptimalizáló rendszere percek alatt a konfigurációhoz és az adott helyiség akusztikai viszonyaihoz kalibrálja az átviteli paramétereket, de a kapott eredmények természetesen manuálisan is módosíthatók a felhasználó igényi szerint. A gyártótól megszokott Cinema DSP 3D hangtér választékban ezúttal 16 féle program található a különféle műsorokhoz és játékokhoz, melyek beállításuk után a Scene funkciógombokkal egyből előhívhatók, a HDMI CEC funkciónak köszönhetően pedig a távirányító egyszerre több rendszer kompatibilis készüléket is tud működtetni.

A hat darab HDMI csatlakozással felszerelt készülék (5 bemenet, 1 kimenet) támogatja a 4K, és a 3D formátumok, valamint a 30/36 bites Deep colour és 24p jelek átvitelét is. Az általa feldolgozható térhang formátumok köre szintén nagyon széles magába foglalva nagyjából az összes ismert változatot, köztük a Dolby True HD-t és a DTS-HD Master Audiót is. A készülék emellett a nagyfelbontású 192 kHz/24 bites FLAC és WAV hangfájlokat is megszólaltatja USB tárolóról vagy hálózaton keresztül egyaránt. A HD digitális hangjelek analóggá alakításáról kiváló minőségű Burr Brown 24/192 DA konverterek gondoskodnak.

Hálózati funkciói között megtalálható a vezeték-nélküli AirPlay zenelejátszás, amivel a Mac komputerek, az iPod/iPhone/iPad eszközök és az iTunes zenetáraiból lehet tallózni. A Yamaha Music Play alkalmazással emellett a vezeték-nélküli zenelejátszás is lehetséges a hálózaton keresztül, a DLNA 1.5 révén pedig a készülék a hálózathoz csatlakozva PC-ről vagy NAS szerverről is elérheti a zenéket, és ha még ez sem lenne elég, a beépített vTuner az internetes rádióadók ezreinek műsorait kínálja.

RX 600 yamahasilver

Az RX-S600 újabb modern funkcióként az ingyenes iOS vagy Android rendszerű AV Controller App segítségével okos telefonnal vagy táblagéppel is vezérelhető, ha ez valakinek jobban tetszik a hozzá mellékelt távvezérlőnél.
A típusnak létezik egy RX-S600D modellváltozata is, amiben az analóg tuner helyett DAB + tuner található, amivel a földi digitális rádiók adásai foghatók.

Invitone
1117 Budapest, Sopron út 22.
Tel: 1/7867-422, 30/330-6229
www.extremeaudio.hu