The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

System Audio Pandion 2 - Sok bába közt sem veszett el a gyerek

Elegáns, lekerekített formájával a high-end Pandion 2 monitor már önmagában izgalmas jelenség a sok keskeny és szögletes System Audio hangsugárzó között, az igazi különlegességet vele kapcsolatban azonban létrejöttének körülményei jelentik, amik valódi unikummá teszik a dobozt. A Pandion 2 ugyanis nem egy szokványos mérnöki munka eredménye, hanem széleskörű nyitott fórum szellemi terméke, vagyis maga a Nagy Össznépi Dán Hangsugárzó.

Ebben a tekintetben a Pandion 2 igazi világszenzációnak számít, hiszen 110 önkéntes mérnök még sohasem dolgozott egyszerre egy hangsugárzón, vagy bármilyen más audio terméken sehol a világon. Ráadásként ez a sok ember zökkenőmentesen együtt tudott működni, lépésről-lépésre kidolgozva a hangsugárzó minden egyes apró részletét. (Kíváncsi vagyok, nálunk hogyan sikerülne valami ilyesmi.) Az izgalmas munka többi hozadéka sem kevésbé érdekes; a Pandion 2 létrejöttének ideje alatt ugyanis 75 izgalmas cikk született a modern hangsugárzó tervezésről valamint kb. 450 oldalnyi egyéb iromány technológiáról, akusztikáról, hangról és egyéb érdekes témákról.

Ole Witthoft tulajdonos és vezető tervező szerint a Pandion 2 semmilyen más monitorhoz nem hasonlít, méretét jóval meghaladó hanggal rendelkezik, a hitelességéről pedig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Tervezésekor külön figyelmet fordítottak a hangsugárzó akusztikai tulajdonságainak és a hétköznapi hangsugárzóknál jóval nagyobb hallgatási környezetnek. Utóbbi tekintetében az eredmény olyan jó lett, hogy állítólag ha az ember körbesétál a szobában, akkor sem változik semmit a doboz megszólalása, vagyis esetében nem kell tülekedni a kitüntetett sztereó pont birtoklásáért.

Végül a „száraz” technikai információk. A Pandion 2 egy két-utas bassz-reflex hangsugárzó 1”-os D2905/990007 Q113 tweeterrel és 13 cm-es 15W/4531G08 Q113 mély/középsugárzóval, melyek között a váltás 2000 Hz-en történik 24 dB/oktáv meredekséggel. A 40 Hz-es alsó határfrekvencia és a 200 W maximális terhelhetőség azt hiszem, elég impozáns adatok egy mindössze 34 cm magas monitortól, és már önmagukban sejtetnek néhány dolgot a képességeiből.

A Pandion 2 szatén fehér és magas fényű fekete színekben kapható 980 ezer forintért, a demo példány már meghallgatható az Audiocentrumban.

Inter Audio
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu