The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Xavian NEOX

Ez év őszén vadonatúj sorozattal jelentkezett a Roberto Barletta vezette Xavian. Az olasz-cseh cég hangsugárzóit olvasóink már ismerhetik, olasz tervezésű, Csehországban kézi munkával gyártott termékeikkel váltak népszerűvé az audiofil piacon.

A Neox sorozat nem szakít a cég hagyományaival, a hangsúly továbbra is a hangzáson, és a szép, valódi fa furnéros kivitelen van, a konstrukció maradt egyszerű, letisztult. A Neox széria egy monitor, egy álló és egy center sugárzóból áll, mindezt egy aktív subwoofer egészíti ki komplett házimozi szetté.

Az egyszerűség nem csak a forma, vagy kivitel kapcsán fedezhető fel, ha megnézzük az egyes modelleket, látjuk, hogy a hangszórókészletük - a subwoofert kivéve - mindössze két típusból – egy 150 mm-es mély-közép és egy 26mm-es tweeter – áll. A 150-es hangszóró a ScanSpeak gyártmánya, melyet a Xavian specifikációi alapján készít. Impregnált papír membrán, lágy porvédő kúp és a mágneskörében réz rövidrezáró gyűrű jellemzi. A tweeter válogatott Xavian lágy dóm, 26mm-es tekerccsel, széles sugárzási spektrummal.

A NEOX1 monitor 1-1 párat használ a fentiekből, két utas bassz-reflex konstrukcióban. Az alumínium reflexport a hátoldalon található. A 22mm-es MDF-ből készülő monitor 4 Ohmos impedanciával rendelkezik, csatlakozása szimpla kábelezéshez előkészített.

A NEOX2 állódoboz háromkanrás kivitelű. A felső kamra a Neox1-el megegyező kialakítású, alatta a második kamrában egy másik 150-es ScanSpeak dolgozik, mint mélysugárzó, 250Hz-ig. Klasszikus két és fél utas bassreflex konstrukció. A harmadik kamra üres, igény szerint homokkal feltölthető a definiáltabb basszus érdekében.

NEOX C1, a sorozat centersugárzója is sokat profitál az „egységesített” hangszórókészletből, a szimmetrikus kialakítás folytán neki is két 150-es mély-közép jutott, mint a NEOX2-nek. Tudjuk, hogy a center fontos komponense a minőségi házimozinak, hát itt most minden adott az elsöprő hangélményhez.

Ma már nem teljes egy hangfalcsalád subwoofer nélkül, a NEOXS1-gyel válik kompletté az 5.1-es szett. A letisztult megjelenésű aktív mélysugárzó hatalmas, 27 cm-es, impregnált papírmembrános hangszórót mozgat a beépített 250W-os végfokkal. A hangszóró akusztikai illesztését lefelé néző passzív membránnal oldották meg, a hátlapon a szokásos bemeneteket és kezelőszerveket találhatjuk.
A NEOXS1 nem csak mozizáshoz ajánlott, akik a komolyabb mélyhangokra, emellett monitoros hangzásra vágyik, a NEOX1-el párosítva sztereo rendszert is építhet.
A széria egységesen hat féle furnérral rendelhető: juhar, cseresznye, dió, fekete, fehér és vörös színekben.

http://hifiboltonline.hu/spl/684153/NEOX