The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

HEGEL H160

HEGEL H160

Egy integrált erősítő, amely bármilyen eszközt fogad? Az igény létező, a Hegel válasza a H160.
10-15 éve még egyszerűbb volt a gyártók dolga, mert néhány pár RCA aljzaton kívül maximum egy phono fokozatot kellett kialakítani erősítőik bemeneti oldalán. Ma már elvárás, hogy fogadja a mobil eszközökről lejátszott zenét, USB DAC-ként működjön együtt számítógépekkel is, az sem probléma, ha hálózatra csatlakoztatható, s persze „hamán-akkormán” alapon mindezt egy high-end erősítőtől elvárható minőségben tegye.


A Hegel H160 tehát ezen koncepció szülötte. Megfűszerezték minden fent felsorolt jóval, sőt, még házimozi rendszerbe is integrálható, amennyiben erre lenne igény. A High-end és az mp3 ugye nem rokon fogalmak, a Hegel tervezői mégis mindent elkövettek, hogy a (veszteségesen) kompresszált fájlokból kihozzák a maximumot.
Analógban csatlakozhatunk RCA-n vagy szimmetrikusan (XLR), digitális eszközeinket koax, optikai, vagy USB-A bemenetek fogadják. A hálózathoz Ethernet kábellel kapcsolódik (DLNA kompatibilis), s akinek mindez nem elég, vezeték nélkül is küldhet rá zenét AirPlay eszközzel.

H160 back

A végfokozat sem kevésbé érdekes. A Hegel „Sound Engine” technológiája egy új fejlesztésű hiba korrekciós rendszer, mely a sokat kritizált negatív visszacsatolást váltja le, feladata a végfokozat torzításának korrekciója. A rendszer működése könnyen megérthető.
A végfokozat bemenetéről és kimenetéről mintát veszünk, a két jel különbsége lesz a fokozat torzítása. Ahhoz, hogy a kimeneti jelből a torzítást eltávolíthassuk, a különbségi jel ellentettjét kell előállítanunk, ezt egy invertáló fokozat meg is teszi, majd egy összegző fokozatban hozzákeverjük a végfok kimeneti feszültségéhez, ahol a torzítást az így előállított negatív jel teljesen kioltja. E megoldás előnye a negatív visszacsatolással szemben, hogy a végfokozattal párhuzamosan üzemel, ezért a torzítások csökkentése mellett nem okoz újabb anomáliákat. Jóval hatékonyabb is annál, és a „B” osztályú (push-pull) végfokozatok keresztezési torzításait is képes kompenzálni. Az eredmény egy tisztább, simább hang, ultra dinamikus basszus, és magasabb damping faktor, így a H160 a rakoncátlankodó, összetettebb keresztváltójú hangsugárzókat is képes kezelni.

Jól hangzik?

www.audiocentrum.hu