The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Xavian Perla

Nem mintha az olasz-cseh gyártó korábbi modelljei nem lettek volna elég szépek és ízlésesek, de az új Natura sorozat első fecskéjeként érkező Perla monitor a tömör diófa külsejével mégis valami egészen más szintet képvisel, időtlen és gyönyörű, egy olyan hangsugárzó, amire már pusztán ránézni is óriási öröm.

A sorozat neve már önmagában azt jelzi, hogy a Perla megalkotásakor abszolút a természetesség került a fejlesztési szempontok közül a legelső helyre, vagyis a muzsika valódi természetének mindenféle kozmetikázás nélküli megmutatása, ami végsősorban a legnemesebb audio paraméternek mondható. A méretét tekintve (315×190×236 mm) a mini monitorok határmezsgyéjén mozgó, viszont darabonként 6,9 kg-ot nyomó hangsugárzó Olaszországból importált diófából készült, melyet a felhasználás előtt még több hétig szárítottak. A merevséget jelentősen fokozó, gyártója által találó módon mozaik kiképzésnek nevezett felépítése nagyon jellegzetes látványt nyújt, a konyhában otthonosan mozgókat például a valódi fából készült vastag vágódeszkákra emlékeztetheti, amelyeknek olyan igénybevételeket is ki kell bírniuk, mint a hússzeletek klopfolásakor rájuk mért jókora ütéseket, így nem véletlen, hogy nagyon stabil szerkezettel rendelkeznek. Hozzájuk képest a Perlának mindössze a mélyfrekvenciás rezonanciákkal és az állóhullámokkal kell megbirkóznia, ami a stabil kabinetjét elnézve bizonyára remekül fog neki menni. A dobozka sarkait szép kerek ívben alakították ki, ami a látvány mellett auditív szempontból is nagyon hasznos dolog. A famunka, az illesztések, a hangszórók lyukak kivágása és a hangszórók behelyezése egyaránt tökéletes, hibát még a legkritikusabb szemek sem találhatnak az olasz dizájnt és a jóféle cseh iparos munkát házasító dobozokon.

Xavian Perla

A két-utas front bassz-reflex kialakítású Perla hangszórókészlete 26 mm-es selyem dómból, valamint 150 mm-es polipropilén membrános és porvédős, alumínium kosaras mély/középsugárzóból áll. Közöttük a váltás a szokásos értékeknél némileg magasabban, 3000 Hz-en történik. Maga a passzív keresztváltó természetesen egytől-egyik kiváló minőségű alkatelemekből épül fel, úgymint légtekercsek, szabadalmazatott kondenzátorok és szén/vezeték ellenállások. A hangsugárzó névleges impedanciája 8 Ohm, a mért érzékenysége pedig 88 dB, egyszóval nem kell különösebb erőmű a korrekt megszólaltatásához, bár a minőségét tekintve bizonyára megfelelően igényes partnerekre tart igényt.

Akusztika
Tel: 1/321-5384
www.hifiboltonline.hu