The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Marantz NR1200 sztereó hálózati receiver

Ugyan nyár van, de a Maranz szakemberei most nem tétlenkedtek és bemutatták a slimline kivitelű NR1200 sztereó hálózati receivert számos modern funkcióval és csatlakozási lehetőséggel.


A Marantz NR1200 nagyteljesítményű két-csatornás receiver kompakt és karcsú kivitele ellenére a gyártótól megszokott kvalitású hangzással rendelkezik, amelyhez kellően nagy teljesítmény párosul. A készülék háza még egy átlagos CD játszóénál is alacsonyabb, így az elegáns erősítőt bizonyára mindenféle rendszerbe gond nélkül lehet integrálni.

A Marantz mérnökei minden téren gondosan optimalizálták az NR1200-at, amelynek kifejlesztését széleskörű meghallgatások kíséretében és kizárólag csak kiváló alkatelemeket felhasználva végezték. A teljesen új tervezésű, csatornánként 75 Wattos erősítő a legtöbb hangsugárzót kényelmesen meghajtja, és lehetővé teszi a nagyobb szobákban való használatot is. A szimmetrikusan kialakított bal és jobb oldali teljesítményerősítők központi áramellátást kapnak és minden kritikus funkcióhoz független tekercsekkel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a táp transzformátor független az erősítő áramköreitől, az előerősítőtől, a vezeték nélküli modultól és az előlapi kijelzőtől, amely megoldás javítja a csatorna szétválasztást, csökkenti az áthallást, valamint jobb felbontást és nagyobb tisztaságot biztosít. A sztereó receiver csatornánként külön DAC-okat tartalmaz, ami növeli a dinamika tartományt és javítja a jel-zaj arányt, tisztább hangot eredményezve ezáltal még a nagyon alacsony jelfelbontású forrásokból is.

Az erősítőbe beépített HEOS modul segítségével a felhasználók a Spotify (Premium), az Amazon Music, a Tidal és a TuneIn Internet Radio által, valamint a helyi zenefájl könyvtárakból hallgathatják a különféle zenéket a kényelmes HEOS alkalmazással. Az otthoni zene bármely helyiségben elérhető az egyéb HEOS-képes hangsugárzókkal, rendszerekkel vagy komponensekkel is a vezeték nélküli, teljes otthont átfogó zenehallgatási élményhez. A felhasználók igény szerint akár ugyanazt a zeneszámot is lejátszhatják minden szobában, vagy kiválaszthatnak különböző dalokat minden egyes csatlakoztatott szobában. Ezen túlmenően a streaming tartalmak könnyen lejátszhatók a Bluetooth, vagy az Apple AirPlay 2 segítségével.

A beépített DAB+ tunernek köszönhetően a digitális rádiók is rendelkezésre állnak, míg az analóg korongok szerelmesei könnyen csatlakoztathatják a lemezjátszójukat az NR1200 phono bemenetéhez. Az NR1200 szabadalmaztatott HDAM phono szakasza felülmúlja az alacsonyabb szintű op-amp megoldásokat, így a Marantz-tól elvárható tiszta és részlet gazdag hangzásra számíthatnak tőle.

A Blu-ray lejátszók, a set-top boxok vagy a játékkonzolok csatlakoztatásához az NR1200 összesen 5 db HDMI bemenettel rendelkezik, amelyek mindegyike támogatja a legújabb szabványokat, beleértve a HDCP 2.3-at, a 4K Ultra HD 60Hz-es videót, a 4:4:4 Pure Color al-mintavételezést, a HLG-t, a High Dynamic Range-et (HDR10), a 21:9 videót, a 3D-t és a BT.2020 jeltovábbítást. Továbbá az ARC (Audio Return Channel) támogatja a TV-készülékről érkező hang továbbítását egyetlen HDMI-kábellel, jelentősen leegyszerűsítve a teljes beállítást. A HDMI bemenetek automatikusan átnevezik magukat a forrás által szolgáltatott információk alapján. Ezenkívül az NR1200 automatikusan lekeveri két csatornásra az összes surround formátumot, hogy bármilyen filmhangot hibátlanul lejátszhasson.

Marantz NR1200 back

Az NR1200 felhasználói élvezhetik az egyszerűen használható hangvezérlést és a teljes rugalmasságot a vezető szolgáltatóktól, mint például az Amazon Alexa, a Google Assistant vagy az Apple Siri. Használjon verbális parancsokat a zenelejátszás kezdeményezéséhez, állítsa a hangerőt felfelé vagy lefelé, ugorjon a következő műsorszámra, válasszon bemenetet, stb. A felhasználók válthatnak a szolgáltatók között, vagy kiválaszthatnak maguknak egy kedvencet is közülük. A funkcionalitás az adott hangvezérlő szolgáltatótól függ.

A 2019 év végére várható firmware-frissítés után a felhasználók könnyen csatlakoztathatják már a Bluetooth fejhallgatójukat is a receiverhez, hogy még jobban élvezhessék a kényelmes zenehallgatást. A „Bluetooth Out” funkció használatával a felhasználók szabadon mozoghatnak a nappaliban a kiválasztott zenei forrást hallgatva közben. A tulajdonosok éjjel is használhatják ezt a funkciót, hogy ne zavarják a szomszédokat, vagy, hogy kompenzálják a halláskárosodást, így a hangszórók hangerejét nem kell feleslegesen megnövelni. A csatlakoztatás után a felhasználók kiválaszthatják, hogy csak a fejhallgatón hallgatják a műsorforrást, vagy egyszerre párhuzamosan hallgassák azt a hangfalakon keresztül is - akár surround üzemmódban – és ezzel egy időben a fejhallgatón keresztül pedig sztereóban, egyedi hangerőszabályzással a fejhallgatón.

A Marantz NR1200 szeptembertől lesz elérhető a hivatalos Marantz kiskereskedőknél a szokásos fekete és ezüst-arany kivitelekben.


Horn Distribution (HU) Kft.
Tel: 1/347-0020
www.horn.eu