The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Marantz SR5014 és SR6014 AV receiverek

Elődeik tavaly nyár végi megjelenéséhez hasonlóan az új Marantz SR5014 és SR6014 Ultra HD 4K AV receiverek is augusztus végén mutatkoznak be, elindítva ezzel a gyártó 2019-es őszi hifi szezonját.

A legújabb nagyteljesítményű Marantz SR széria rádióerősítői audiofil minőségű hangzást nyújtanak a legújabb videó technikai újítások mellett az igényes audiofil felhasználók és video rajongók számára a kiváló 9 csatornás erősítéstől és az IMAX Enhanced frissítésektől kezdve a 4K Ultra HD-ig és a Dolby Atmos magasság virtualizáció hozzáadásáig.

A gazdag, nagyteljesítményű hangzás prioritásaként az SR6014 minden csatornája nagy áramú diszkrét teljesítményerősítőkkel épül fel, így a kilenc csatornája egyenként 185 Watt teljesítményt nyújt. A Marantz szabadalmaztatott hiper dinamikus amplifikációs modul (HDAM) áramköre optimális pontosságot és maximális dinamika tartományt biztosít a nagy felbontású fájlok számára a kimagasló hangminőséghez. Az alacsony impedanciájú hangfalak meghajtásának képességével az SR6014 nagyfokú működési stabilitást biztosít a hangsugárzók széles választéka számára, így nyújtva azt a határozott és kiegyensúlyozott hangzást, amit a felhasználók elvárnak a Marantz-tól.

mz sr5014 n sg 34 001 lo

Házi-mozi alkalmazásokhoz az SR6014 számos többdimenziós audio formátumot is támogat, beleértve az IMAX Enhanced, a Dolby Atmos, a DTS:X és a DTS Virtual:X formátumokat. Az SR6014 11.2 csatornás jelfeldolgozási képességgel rendelkezik, amely egy külső sztereó erősítővel és a belső 9 csatornás erősítéssel kombinálva teljes 7.2.4 vagy 5.2.6 hangélményt nyújt. Az SR6014 és az SR5014 egyaránt rendelkezik a Dolby Atmos magasság-virtualizációs
technológiával, így a felhasználók háromdimenziós hallgatási élményt kapnak anélkül, hogy külön magassági vagy surround hangsugárzókra lenne szükségük. A felhasználók akár 7 csatornát konfigurálhatnak a 7.1-es beállításhoz, miközben a technológia hozzáadja a virtualizált magassági effekteket.

Az új SR széria modelljei nyolc HDMI bemenetet tartalmaznak - az egyiket az előlapon a gyors csatlakoztatáshoz. Minden bemenet támogatja a legújabb video- és képformázást, beleértve a 4K Ultra HD 60Hz video, a 4:4:4 Pure Color almintavételezés, a Dolby Vision, a HLG, a High Dynamic Range (HDR10), a 21:9 video, a 3D formátumokat, valamint a BT.2020 jeltovábbítást és a HDCP 2.3 másolásvédelmi szabványt. Az SR6014 és az SR5014 egyaránt támogatja az eARC-t (Enhanced Audio Return Channel), amely veszteségmentes és tárgyalapú hangátvitelt tesz lehetővé, például a Dolby TrueHD-t és a Dolby Atmos-t a TV-alkalmazásokból egyetlen HDMI-kábellel, amely a felhasználók számára lehetővé teszi a jobb és magával ragadóbb térhatású élményeket a TV hangjából. Az Auto Low Latency Mode (ALLM) hozzáadása biztosítja az Xbox One felhasználóinak a sokkal érzékenyebb és lenyűgözőbb játékélményt, ha az olyan TV-modellekhez kapcsolódnak, amelyek támogatják az ALLM-et.

Marantz SR6014 Gear Patrol Lead Full

Kihasználva a beépített HEOS-t, az új SR széria receiverei széles spektrumú streaming szolgáltatásokat fednek le, például Spotify Free és Premium, Amazon Music, Tidal, TuneIn Internet Radio stb, valamint együttműködnek a vezető hangvezérlő szolgáltatókkal, mint az Amazon Alexa, Google Assistant és Apple Siri. Kompatibilis intelligens hangszóró, vagy telefon segítségével a felhasználók használhatják a hangjukat a zenék közvetlenül az SR széria készülékeire történő streamelésére. További HEOS komponensekkel - mint például a HEOS-kompatibilis hangszórók vagy más Marantz elektronikákkal melyek rendelkeznek beépített HEOS-szal - a hallgatók lejátszhatják az összes zenéjüket egy, vagy akár több helyiségben is. Egyéb hangutasítások között szerepelhet a csatlakoztatott komponensek közötti váltás, a hangerő beállítása, a szünet, a némítás, az előző vagy a következő műsorszám lejátszása és még sok más. További kényelmes streaming-lehetőségeket az AirPlay2 és a Bluetooth támogatás biztosít.

Az Audyssey MultEQ XT-vel az SR5014-ben és az Audyssey MultEQ XT32 szobakalibrálással az SR6014-ben a hallgatók optimalizálhatják hallgatási élményüket, biztosítva bármely szoba zavartalan beállítását. A mellékelt mérőmikrofonnal az Audyssey minden hangszóró kimenetét (a mélysugárzókat is beleértve) akár nyolc mérési helyen elemzi, és precíziós digitális szűrőket hoz létre, hogy optimalizálja az egyes csatornákat a megfelelő frekvencia- és időtartam-válaszhoz. A MultEQ XT32 egy 512 lépéses szűrőfelbontással működik, így az Audyssey kalibrálása még pontosabb, mint a már amúgy is kiemelkedő MultEQ XT verzió esetében. Az Audyssey Dynamic Volume kiegyenlíti a zavaró hangugrásokat is (például TV-reklámok), lehetővé téve a hallgatók számára, hogy alacsonyabb kimeneti szint mellett élvezhessék a tiszta párbeszédeket. Az Audyssey Dynamic EQ szélessávú tisztaságot nyújt bármilyen hallgatási szintnél, az Audyssey Low Frequency Containment az SR6014-ben pedig fejlett pszichoakusztikus algoritmusokat használ, hogy nagyobb teljes tartományú egyensúlyt biztosítson, beleértve a mély basszust is, anélkül, hogy zavarná a szomszédokat vagy az otthon más helyiségeiben lévőket. Az Audyssey Sub EQ HT az egyes mélysugárzók egyedi DSP testre szabását biztosítja a kettős mélysugárzó kiépítéseknél a mélyebb basszushoz, a definiáltabb hangzás elérése mellett. A dedikált, külön megvásárolható Audyssey MultEQ Editor alkalmazással a felhasználó megtekintheti és módosíthatja a beállításokat a részletes hangoláshoz.

mz sr6014 N sg re 001 lo

A Marantz hangminőség egyaránt megtapasztalható a felhasználók kedvenc zenéin, játékain és filmjein keresztül. Az SR széria akár 24 bit/192 kHz-es ALAC, FLAC és WAV veszteségmentes fájlokat, valamint DSD 2,8MHz és 5,6MHz felvételeket is dekódolhat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy pontosan úgy éljék meg a tartalmat, ahogyan azt az alkotók elképzelték. A bakelit szerelmesei könnyen csatlakoztathatják lemezjátszójukat az SR széria phono bemenetéhez, és élvezhetik a teljes LP lemezgyűjtemény klasszikus hangzásának tisztaságát. Mindkét modell fejlett phono panellel rendelkezik HDAM-mel, amely felülmúlja az alacsonyabb színvonalú op-amp megoldásokat, biztosítva a tisztaságot és a részletességet, pont úgy, ahogy a hallgatók azt a Marantztól elvárják.

mz sr5014 ot 001 lo

Újdonság a 2019-es AVR modellekben, hogy az SR széria immár rendelkezik a HDMI Multiple Input Assign funkcióval, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több audio forrást hallgassanak, miközben ugyanazt a video tartalmat megtartják a képernyőn. Az All Zone Stereo Mode - a Party üzemmód— most tárolható a „Smart Select” funkció által, tehát mind a fő zónában, mind pedig a Zone 2-ben elindíthatjuk a zenelejátszást szinkronban, egyszerűen a „Smart Select” gomb megnyomásával a távvezérlőn, az alkalmazásban vagy a harmadik fél távvezérlőin. Az új széria rendelkezik még a HDMI Auto Input Rename funkcióval is, amely automatikusan átnevezi a HDMI bemeneteket a forráseszközökre, ideértve a „PS4”-et és az „Apple TV”-t, és ezzel csökkentve az elvesztegetett időt a bemenetek elnevezésére.
Az új DSP downmix lehetővé teszi a natív többcsatornás audio lejátszás élvezetét a fő szobában, miközben ugyanazt a forrást egy második zónában hallgathatjuk sztereóban. A belső erősítők hozzárendelhetők a hangszóró második zónában történő meghajtásához, vagy aktív hangszórók, illetve külső erősítő csatlakoztatható a zóna előfok kimeneteire. Ezen kívül a 2 csatornás downmix vezeték nélkül továbbítható a rendszerhez csatlakoztatott HEOS eszközökre is. A 2019 végén várható firmware frissítés után a felhasználók könnyen csatlakoztathatják Bluetooth fejhallgatójukat a receiverekhez, hogy még kényelmesebb legyen a zenehallgatás. Ennek a „Bluetooth Out” funkciónak a segítségével a felhasználók szabadon mozoghatnak a nappaliban, élvezve a kiválasztott zenei forrást. A tulajdonosok ezt a funkciót éjjel is használhatják, hogy ne zavarják a szomszédokat, vagy, hogy kompenzálják a halláskárosodást - hogy a hangfalak hangerejét ne kelljen szükségtelenül magasra állítani. A csatlakoztatás után a felhasználók kiválaszthatják, hogy csak a fejhallgatón keresztül, vagy a hangfalakon (akár surround módban) és egyidejűleg a sztereó fejhallgatón keresztül, a fejhallgató egyedi hangerő-szabályozásával hallgassák a hanganyagot.

Az SR6014 és az SR5014 augusztus végén lesz kapható, elegáns fekete vagy klasszikus ezüst-arany kivitelben a hivatalos Marantz kereskedőknél.


Horn Distribution (HU) Kft.
Tel: 1/347-0020
www.horn.eu