The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Accuphase E-800 A-osztályú sztereó integrált erősítő

A japán gyártó a meglévő integrált erősítőinek megújítása mellett egy nem akármilyen vadonatúj típussal is jelentkezett, mégpedig a rangsorban az eddigi zászlóshajó E-650 fölé érkező E-800-as típussal.

A komoly tekintélyt sugárzó méretekkel, tömeggel, teljesítménnyel és persze árral (15.000 EUR) rendelkező E-800 minden szempontból egy vérbeli csúcskészülék, amelyben értelemszerűen az Accuphase minden tudása és szakmai tapasztalata testet ölt. Még a szokásosnál is magasabb stabil és robosztus készülékháza nagy sűrűségű rezonanciamentes alaplappal és vastag alumínium előlappal készül, az erősítő tömege 36 kg.

A készülék végletekig kifinomult előerősítő szakasza a gyártó többi típusában már megismert szimmetrikus AAVA hangerőszabályzóval rendelkezik, ami a hangerő-szabályozást 16 különböző nagyságrendű jel kombinációjának felhasználásával hajtja végre, ilyen módon kiküszöbölve a jelek minőségének romlását és az impedancia ingadozásait, valamint a teljes hangerőtartományban magas jel/zaj arányt és az alacsony teljes harmonikus torzítást biztosít. Az E-800-asban az AAVA hangerőszabályzó a kisebb társakban alkalmazott módozattól eltérően egy speciális szimmetrikus változatban működik, amely kettő AAVA áramkör teljesen szimmetrikus konfigurációjából épül fel.

Accuphase E 800 belso

A közvetlenül a nagy alumínium hűtőbordákra szerelt teljesítményerősítő áramkörök hatszoros párhuzamos push-pull konfigurációt alkalmaznak tiszta A-osztályban működő japán MOS-FET-ekkel. A tökéletes szimmetria jegyében a teljesen azonos bal és jobb oldali egységek a kasztni bal és jobb oldalán lettek elrendezve, lineárisan 2×50 Watt/ 8 Ohm, 2×100 Watt /4 Ohm és 2×200 Watt /2 Ohm teljesítményt biztosítva. A hatalmas toroid trafóval és nagyméretű szűrő kondenzátorokkal táplált erősítő egység emellett még az 1 Ohmos terhelésektől sem jön zavarba, a teljesítménye ebben az esetben csatornánként 300 Watt. Az Accuphase modelleknél megszokott magas csillapítási tényezőnek köszönhetően (ennél a típusnál ez értéke 1000 feletti) az erősítőhöz csatlakoztatott hangsugárzókból az E-800 minden bizonnyal képes lesz kihozni tudásuk maximumát.

Accuphase E 800 hatlap

Az integrált erősítő sorozat többi tagjához hasonlóan a csúcsmodell is praktikus moduláris felépítésű, így tulajdonosai a kívánalmaiknak megfelelően utólagosan akár kettő DAC vagy Phono modult is vásárolhatnak hozzá. Direkt vonal bemenete révén a készülék végerősítőként is használható és nívós házi-mozi rendszerekbe is könnyedén integrálható, mint a legfontosabbnak számító front csatorna High-End végerősítője.

Az E-800 legfőbb jellemzői
- A-osztályú működés
- AAVA hangerő szabályozás - 65.536 lépésben szabályzott digitális-analóg módon
- 2×50W/8 Ohm, 2×100 W/4 Ohm, 2×200W/2 Ohm, 2×300W/1 Ohm
- Valós szimmetrikus belső felépítés
- 5-MCS topológia a rendkívül kis zaj érdekében
- Nagy teljesítmény japán Push-Pull POWER MOS-FET végtranzisztorok
- MOS-FET hangsugárzó védelem
- Nagy teljesítményű TOROID hálózati transzformátor
- Nagy kapacitású szűrő kondenzátorok
- Végerősítő és előerősítő be - ki menet
- Szimmetrikus XLR bemenet (2 pár)
- XLR Pre-AMP kimenet
- XLR Power amp bemenet
- Moduláris opció, akár 2db DAC, PHONO kártya részére
- Bi-Amp setup (további külső végfokkal)
- Rendkívül rövid jel-utak
- Kiváló minőségű, banándugózható csatlakozók
- A-B hangfal lehetőség
- Nagyméretű kivezérlés jelző műszerek
- Elegáns lenyíló kezelőpanel takaró
- Robusztus, rezonanciamentes készülékház és előlap
- Méretek:465×239×502 mm (szélesség×magasság×mélység)
- Tömeg: 36 kg


Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu