The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Thorens TD 402DD lemezjátszó

A vadonatúj Thorens TD 402DD lemezjátszó egy a dobozából kivéve máris használható típus innovatív közvetlen hajtással és olyan kényelmi funkciókkal, mint például a beépített fonó előerősítő, valamint az automatikus indítás illetve leállítás.

Noha az audiofil és high-end lemezjátszók között hosszú évek óta a szíjhajtás a „menő” az általában mellőzött DD pedig már sokszor kapott jókora kritikákat, a Thorens hosszú idő után most mégis úgy döntött, hogy előáll egy direkt meghajtású típussal és ezzel a maga részéről úgy dönti el a vitát, hogy szíjhajtású és DD modelleket egyaránt kínál a döntés szabadságát a vásárlókra bízva ez által. Magát a közvetlen vagy direkt meghajtású lemezjátszót egyébként a svájci cég még 1929-ben mutatta be a legelső mágneses hangszedővel együtt, a mostani típust leszámítva a legutolsó DD lemezjátszójuk, a TD-524 pedig 1982-ben jelent meg. Hogy 38 évvel utána mi késztette őket egy új direkthajtású modell bemutatásra, az egy igazi rejtély, de biztosan nyomós okuk lehetett rá, ha gyakorlatilag egy tetszhalott állapotból felélesztették ezt a változatot, és ha már megtették, biztosak lehetünk benne, hogy meg is adták a módját, különben nem lett volna semmi értelme ennek a fura lépésnek.

A TD 402DD a ’60-as és ’70-es évek régi hifi motorosokban bizonyára kellemes emlékeket ébresztő hangulatát felidézve valódi lakkozott diófa vagy fekete kávával rendelkezik, a hozzá párosuló MDF alvázból valamint egy szálcsiszolt alumínium lemezből álló komplett konstrukciót pedig négy elasztomer alapú rezgéscsillapító láb csatolja el az állványtól. Az alumínium sasszin elhelyezett precízen csillapított Direkt Drive motor egy alumínium tányért hajt meg a megfelelő nyomatékkal és a pontos quartz vezérlésnek köszönhetően 0,15% alatti sebesség ingadozással, vagy nyávogással, ahogy a lemezjátszós hozzáértők mondják. A TP 72 jelű szénszál erősítésű, 11 g tömegű egyenes alumínium kar effektív hossza 8,8", az ellensúly 0 és 4 g közötti tűnyomást támogat, így a 3,5 és 6,2 g tömeg közötti hangszedők ideálisak hozzá. A készülék tetőlapján két kapcsoló segítségével a fordulatszám szabályzás (33/45 RPM) és az indítás/megállítás funkciók vezérelhetők, a bevezetőben említett beépített start-stop áramkör pedig igény szerint akár ki is kapcsolható.

Thorens TD 402DD fekete

A hangkart a bakról levéve és a lemez fölé emelve a motor elindul, majd a kifutó barázda végére érve 10-15 másodperc után a motor forgása megáll, a kar azonban nem emelkedik fel magától. Annak érdekében, hogy a lemezjátszó egy valóban Plug ’n Play modell legyen, egy MM phono elektronika is a készülék részét képezi; komolyabb igények esetén azonban akár ki is kapcsolható és opcionális külső típus használható helyette.
A lemezjátszó hátulján sztereó RCA csatlakozók találhatók, amelyek lehetőséget kínálnak nívós kábelek használatára. A hangkaron illetve a tornyon a magasságot állítani nem lehet, de az anti-skating a tűnyomó erőhöz mérten precízen beállítható. A konstrukciót a gyárilag beépített AT VM95 E MM hangszedő teszi teljessé, amit a felhasználó a későbbiekben természetesen kicserélhet egy jobb minőségű típusra. A forgalmazó elsősorban a Goldring 2200, 2300, 1042, 1022 vagy E3 hangszedőket ajánlja ideális alternatívaként.


Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu