The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

PMC hangsugárzók Magyarországon

Szerencsére még ebben a kényszerű szabályokkal és korlátozásokkal terhelt időszakban sem állt meg teljesen a (hifi)élet, a Stream Audio választéka például áprilisban egy vérbeli brit hangsugárzó márkával, a PMC Audióval bővült.

A PMC (Professional Monitor Company) céget 1990-ben alapította meg Peter Thomas és Adrian Loader, akik korábban a BBC illetve a FWO Bauch mérnökeiként dolgoztak. Mivel mind a ketten a zenei stúdiók világából érkeztek a zene szeretete mellett a hangstúdiók profizmusa is jellemezte őket, nem véletlen tehát a névválasztás és a márka máig tartó profi irányultsága sem. Legelső termékük a BBA-5 aktív stúdió monitor volt, amely a BBC és a Metropolis Mastering mellett számos egyéb híres stúdió és előadó figyelmét és érdeklődését is egyből felkeltette. A professzionális világban szép karriert befutott hangsugárzót referenciaként használta többek között Stevie Wonder a Wonderland Studio-ban, a világ talán leghíresebb felvételeit készítő Deutsche Grammophon, a Decca és Harmonia Mundi is. Kiváló reputációjának köszönhetően a PMC mind mai napig a vezető mastering stúdiók és műsorszolgáltatók egyik legelismertebb márkájának számít és egyike azon kevés cégeknek, akik már elnyerték az Emmy díjat is. Számos világhírű mozifilm és TV-sorozat esetén szintén PMC stúdió monitorokat használtak, mint például a Titanic, Mission Impossible, Captain Phillips, Pearl Harbor, Game of Thrones, Iron Man 1& 2, Skyfall, Spiderman 1,2,3 and Pirates of the Caribbean és még sok egyéb másik.

A PMC tervezési filozófiája meglehetősen egyszerű, legalábbis így leírva-elmondva: az ideális hangsugárzó megoldás elkészítése a lehető legrészletezőbb felbontású, színezettség és torzítás nélküli hanggal. Összességében úgy gondolják, hogy egy jó hangsugárzónak képesnek kell lennie az előadó művészek eredeti elképzeléseinek hiteles közlésére, ideális megoldásként mind a stúdiók, mind az otthoni zenehallgatás számára. A választékukban éppen ezért a professzionális célokra szánt modellek mellett különféle otthoni hangsugárzók is találhatók, amelyek tulajdonképpen a stúdiós modellek „háziasított” változatainak mondhatók a márka legfőbb princípiumainak és értékeinek maradéktalan megőrzése mellett.

PMC 2523iA PMC hangsugárzók egyik védjegyszerű kulcselemei az ATL (Advanced Transmission Line) rendszerű kabinetek, melyek részletes, természetes, valamint mindenféle hangerőn teljes és gazdag basszust biztosítanak számukra még kisebb dobozméretek esetén is. A klasszikus bassz-reflex vagy zárt dobozoknál jóval hatékonyabb ATL kabinetekben számos egyedi fejlesztésű akusztikai merevítés található, melyek az alacsony frekvenciákat leszámítva minden más abszorpciót hatékonyan elnyelnek. A basszus minden esetben egy a valódinál jóval nagyobb hangsugárzó érzetét és benyomását kelti; és telt, megfogott valamint jól kontrollált. Az ATL rendszer emellett nem csupán a basszusátvitelt javítja, hanem az alsó végek kivételes tisztasága jótékony hatást gyakorol a frekvenciasáv többi részére is, különösen az énekhangok megjelenítése rendkívül élénk és pontosan pozícionált. További előnyként az ATL basszus halkabb hangerőn történő zenehallgatás esetén is kellően kiegyensúlyozott, telt és jól definiált.

PMC DB1 i

A minden szempontból tökéletes, a szemeknek és a füleknek egyaránt megfelelő hangsugárzó dobozok megalkotásához a legmodernebb, számítógép által vezérelt megmunkálás, valamint a hagyományos kézműves munka és a különféle anyagok alapos ismeretének együttese szükséges. A munka során a szerkezeti integritás és a pontosság a legfontosabb elemek, és a PMC a maga holisztikus tervezési megközelítésével minden egyes elem esetében figyelembe veszi a teljesítmény lehetséges maximalizálását. A kifinomult ATL™ (Advanced Transmission Line) rendszerű kabinetek kialakításához a precíziósan megmunkált panelek nagy pontosságú HDF anyagból készülnek, amelyek vastagsága akár 40 mm is lehet, a speciális belső és külső kialakítás pedig megfelelő stabilitását és hosszú élettartamát garantál a hangsugárzók számára. Az illesztések pontossága és a modern kötőanyagok alkalmazása egy teljesen homogén szerkezetet hoz létre, amely ideális platformként szolgál a nívós meghajtó egységek számára a márkára jellemző tiszta és színezetlen hangzáshoz. A különféle prémium furnér bevonatok mindegyike fenntartható erdőkből származik, kézzel válogatják ki és illesztik őket egymáshoz, így minden hangsugárzó front oldala egymás tökéletes tükörképeként jelenik meg. A finom lakk bevonatok hibátlan, mély és ragyogó fényt nyújtanak, így a PMC dobozok a különféle modern és klasszikus lakóterekbe egyaránt ideálisan beilleszthetők.

Míg számos hangsugárzó gyártó mások hangszóróit használva építi fel dobozait, addig a PMC a továbbfejlesztett Transmission Line™ kialakítás kívánalmainak megfelelő hangszórókat készít, amelyek többek között azt az ultra alacsony torzítású, tiszta, természetes és színezetlen megszólalást biztosítják, amely miatt a márka rajongói kedvelik ezeket a hangsugárzókat, és amelyről mostantól már mindenki személyesen is meggyőződhet a Stream Audio bemutatótermében, ahol többek között már a vadonatúj Twenty 5i modellekkel is megismerkedhetnek.

StreamAudio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu