The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Electrocompaniet - új integrált erősítők és phono előerősítő

Folytatódik a Classic Line széria megújulása

A május elsejével bejelentett ECI 6DX MKII a márka legfrissebb modelljeként kategóriájának legjobb funkcióit ötvözi a legújabb audió-technológiával és az Electrocompaniet-től megszokott hangzással. Célja nemes és egyszerű: arra készült, hogy bármilyen formátumú zenével megbirkózzék – akár lemezről, akár digitális forrásból érkezik a jel -, s végül úgy juttassa el a hallgatóhoz, ahogy azt a mesterszalag megalkotásakor elképzelték.

Ez az eszköz is megkapta a Classic Line többi MKII generációs eszközére (eddig az ECP 2, EC4.8 és ECM 1) jellemző előlapot és masszívabb külsőt. A készülékben az egyik legnagyobb újítás, hogy a LAN és WLAN mellett ezentúl Bluetooth-on keresztül is lehet hozzá csatlakozni. Gyakorlatilag az összes népszerű formátumot kezeli, és hozzáférést biztosít a legtöbb streaming szolgáltatáshoz (a Tidal mellet már a Qobuz-hoz is). Az ECI 6DX MKII megbirkózik a DSD (128/5.6 MHz) állományokkal, illetve további fejlesztés például, hogy az optikai és koax kábelen kimenő hangerő mértékét megjegyzi.

A hátoldalon több analóg (1 XLR, 3 RCA) és digitális (1 koaxális, 2 Toslink, 1 USB) bemenet található, és végül, de nem utolsó sorban egy külön USB aljzat az egyszerűbb csatlakozásért és az update-ek egyszerű kivitelezéséért. 

EC3

A készülék tisztán analóg változata, a szintén megújult ECI 6 MKII egy 4 analóg bemenettel rendelkező, kimondottan erős integrált erősítő: a 4 Ohmos terhelésen rendelkezésre álló 2 x 200 W segítségével szinte bármilyen hangfal megszólaltatására alkalmas. A bemeneti fokozat „A” osztályú, diszkrét elemekből épül fel, nulla visszacsatolással. A kimeneti szakasz mérsékelt mennyiségű negatív visszacsatolással dolgozik, gondosan kiegyensúlyozva a jó basszus kiterjesztést, a részletező nyitott középtartományt és egy meleg részletes felső regisztert. 

 Az ECI 6 MKII frissíthető ECI 6 DX MKII-ra, az analóg rész teljes mértékben megegyezik mindkét készülékben, melyek vezérelhetők távirányító segítségével, okostelefonon keresztül vagy akár online is. 

Más újdonság is volt az év során, méghozzá februárban. A norvég gyártó phono előerősítője, az ECP 2 MKII jelent meg, amely magában foglalja a legkorszerűbb műveleti erősítőket és megoldásokat, hasonlóan más Electrocompaniet termékekhez, a legmagasabb minőségű diszkrét komponenseket használja a teljes jelútban. Természetesen az összes áramkör DC-t csatolt. 

ECI5

Az ECP 2 MKII bármilyen elképzelhető pick-up és kábel kombinációhoz tökéletes illesztést kínál, köszönhetően a jól konfigurálható bemeneti fokozatnak. A hangszedőhöz beállítható a legmegfelelőbb kapacitív és induktív terhelés-konfiguráció, legyen az MM, avagy MC típus. További fejlesztés, hogy a gain 5 dB-es lépésekkel állítható, így alkalmazkodni tud a különféle hangszedők eltérő kimeneti szintjéhez. Az eszköz szigorúan követi a sztenderd RIAA visszajátszási kiegyenlítési görbe ívét, illetve egy alsó frekvenciás vágást is végrehajt, hogy kiszűrje a nemkívánatos dübörgéstt, így akár egy sérült lemezt is le lehet játszani különösebb gond nélkül. 
Az ECP 2 MKII rugalmassága és hangminősége bármilyen lemezjátszó és hangszedő kombinációját képes magasabb szintre emelni.

ECI6

Dream Audio Components
+3630 619 1957
dreamaudiocomponents.hu