The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Rockna Wavelight DAC

2020 februárjában a ROCKNA büszkén mutatta be legújabb termékét, egy előerősítő funkcióval rendelkező D/A konvertert: a Wavelight DAC-ot, ami a márka belépő szintű készüléke. Néhány speciális műszaki jellemzőjének köszönhetően azonban már most több, mint a Wavedream DAC modell “kistestvére”.

A Rockna Wavelight belsejében például DAC chip helyett egy FPGA (felhasználás helyén programozható logikai kapumátrix) modul működik, ami egyénileg programozható különféle digitális feladatok elvégzésére. Ez rendelkezik egy speciális "R2R DAC" architektúrával, így javítva a hangzást.

Az eszközt beépített hangerő-szabályzóval is ellátták, ami teljes egészében az analóg tartományban működik, következésképpen nem eredményezheti a digitális felbontás veszteségét. A kapcsolt ellenállás-hálózat gondoskodik az eszköz szintszabályozásáról.

Az interfész oldalán a Toslink, az S / PDIF, a koaxiális, az AES / EBU és az USB-B mellett a Wavelight DAC I2S bemenetet is kínál HDMI aljzat formájában. Jelenleg - a pusztán zenei megszólalás ellenére - az IS2 bemenet a legkiemelkedőbb, arról nem is beszélve, hogy tökéletes illesztési lehetőséget kínál a hamarosan (az év folyamán) megjelenő Rockna Waveligth Serverhez. 

rockna2

 

Vissza a Wavelight DAC-hoz: ahogy a hátul látható, az analóg jel alapvetően egy egyszerű RCA segítségével vihető be, igény szerint azonban kérhető az eszköz szimmetrikus kialakítással is (XLR bemenet). Az ezen keresztül táplált vonalszintű jel mindig az eszköz analóg áramkörében marad, amely teljesen szimmetrikus és saját tápegységgel is rendelkezik. Továbbá a két transzformátornak köszönhetően (külön az analóg és a digitális áramkörökre), a teljes kapacitás 100000 uF , ami a készülék típusát tekintve nem tűnik alulméretezettnek.

A Rockna Wavelight DAC négy digitális szűrővel rendelkezik : lineáris, minimális fázisú, hibrid és NOS. A bemenetektől függően a Wavelight a PCM-adatokat akár 32 bit / 384 kHz-es felbontással, akár egybites jelekkel (DSD512-ig) tudja feldolgozni. A fekete és ezüst színben kapható eszköz iOS és Android alkalmazásokkal vezérelhető és frissíthető, a központi FPGA modult pedig folyamatosan lehet  firmware frissítésekkel fejleszteni, így a Rockna D/A konvertere egy hosszútávú, jövőbiztos befektetés. 

Dream Audio Components
+3630 619 1957
dreamaudiocomponents.hu