The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Octave Audio V 70 A-osztályú sztereó erősítő

z Octave Audio legújabb V 70 jelű erősítője a korábbi V 70SE modellre épül, szokásosan elegáns, viszont push-pull A-osztályú és csövesként meglehetősen nagy teljesítménnyel rendelkezik.

Az A-osztályú erősítőket sokan kedvelik nagyon kellemes középtartományuk, torzítatlan, harmonikus és meleg hangzásuk miatt, az általában alacsony teljesítmény és dinamika, valamint a rendszerből fakadó tűzforró működés azonban sokak számára riasztóan hathat. Éppen ezért volt fontos egy olyan műszaki megoldás kidolgozása, amely a tonális előnyöket vállalható működési körülményekkel és a kellően nagy teljesítménnyel párosítja.

OCTAVE V70

Az Andreas Hofmann által kifejlesztett dinamikus bias-szabályozásnak (Dynamic Bias Control) köszönhetően az A-osztályú erősítők dinamika tartománya és teljesítménye jelentősen megnövelhetővé vált. A dinamikus működési pont beállítás kifejlesztése lehetővé tette az önszabályozó A-osztályú erősítő megalkotását, amelynek megközelítőleg a kétszerese a kimeneti teljesítménye, mint a hétköznapi típusokénak, így lényegében az A-osztály tonális tisztaságát ötvözi az A/B-osztályú push-pull technológia dinamikájával és teljesítményével.
Pontosan számszerűsítve a V 70 normál esetben 2×50 W maximális teljesítménnyel rendelkezik, ami a Super Black Box külső tápegységgel akár 2×70 Wattra is feltornászható.

Az A-osztályú push-pull koncepció az A-osztály kivételesen alacsony torzítását (szinte csak másodrendű harmonikusokból áll, amelyeket k2-nek neveznek) egyesíti a push-pull koncepcióval, ami viszont az A osztály kimeneti teljesítményének 4-16-szorosát nyújtja, viszont nem harmonikus torzítások mellett (azaz a páratlan k3 és k5 harmonikusokkal). A megoldást az A-osztályú push-pull erősítő jelentette pentóda áramkörben. Megszületett a V 70.

OCTAVE V70 hatlap 2

A V 70 automatikus előfeszítéses áramkört használ, vagyis beállítja magát a csövekhez, és nincs szükség manuális szabályozásra. A színes LED-ekkel jelzett BIAS-mérés továbbra is rendelkezésre áll, azonban már csak annak ellenőrzésére szolgál, hogy a négy kimeneti cső megfelelően működik-e.

A többi felső kategóriájú Octave modellhez hasonlóan, a V 70 is rendelkezik az előzetes teljesítmény kiválasztás funkcióval,(nagy teljesítmény és alacsony) így a készülék optimálisan adaptálható a különböző teljesítménycsövekhez. Az A-osztályú üzemben elérhető nagy teljesítmény miatt KT 120-as vagy KT 150-es csöveket kell használni a Power High teljesítményhez, míg a kisebb teljesítményű KT88 vagy 6550 típusokat az alacsony teljesítmény verzióban lehet alkalmazni.

Az olyan tipikus „oktávos” megoldások, mint például az elektronikusan felügyelt energiagazdálkodás, az ECO mód, a házi-mozi bypass áramkör és a szabályozott előerősítő kimenet (a mélysugárzó közvetlen csatlakoztatásához) természetesen ennél a típusnál is elérhetők. A gyártó speciális tápegység-technológiája megvédi az erősítőt a különféle hálózati zavaroktól, így a különféle hálózati ingadozások és a nagyfrekvenciás hálózati zavarok sem okoznak auditív problémákat.


Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu