The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Technics SL-1210GAE Limited Edition lemezjátszó

 A nagy nevű Technics hi-fi márka 1965-ös megjelenése óta óta számos legendás audiokészüléket fejlesztett már, köztük hangrendszereket, erősítőket és audiolejátszókat is. Idén a Technics elhatározta, hogy a márka fennállásának 55. évfordulóját a korlátozott kiadású SL-1210GAE Limited Edition közvetlen meghajtású lemezjátszóval ünnepli. Ez a modell a nemzetközileg is elismert Grand Class SL-1200G lemezjátszóra épül és teljes egészében fekete színű, hiszen ez a szín a közelmúltban megjelent Technics termékeknél is nagy népszerűségnek örvendett. Az SL-1210GAE 2020 júniusától lesz kapható, és Európába mindössze 700 darab érkezik, ára 4.500 Euró körül várható.

 

A legendás 1200-as modellek 55 éve jelen vannak szinte mindenütt, rádióstúdiókban, DJ pultokban és a zenerajongók állványain egyaránt. Sokféle változatban volt elérhető az elmúlt évtizedek alatt, de a design tulajdonkáppen változatlan, összetéveszthetetlen, ezt követi az SL-1210GAE is.

A jubileumi SL-1210GAE modell különleges és exkluzív termékjellemzői:

Az SL-1210GAE 10 mm vastag felső panelje finoman megmunkált, szálcsiszolt külsőt kapott. Ráadásul a kezelőgombok és a lejátszókar is fekete színű, amely egységes és prémium megjelenést kölcsönöz a készüléknek.

Az SL-1210GAE teljes egészében japán mesterek munkáját dicséri, a folyamat során számos helyen alkalmaztak kézi munkát, hogy a lehető legkiválóbb minőséget érjék el. A felső panelen egy különleges címke található, amelyre egyedi sorozatszámot gravíroztak, jelezve, hogy ez egy 55. évfordulós modell.

Technics Nagaoka Angle 3 014 SMALLRES

A különleges fejlesztés során kialakított cink szigetelő αGEL™-t, egy puha, zselészerű anyagot tartalmaz, amely kiváló rezgéselnyelő képességgel rendelkezik, és a nagy hírnevű SL-1000R zászlóshajó lemezjátszóban is megtalálható. A nagy sűrűségű, öntött cink váz kiváló rezgéscsillapítást és hosszú távú megbízhatóságot nyújt. Az új szigetelés hatékonyan óvja a lemezjátszót a külső rezgésektől, hogy zavartalan legyen a zenei hangképzés, amely megőrzi a zenei jelek legfinomabb részleteit is.

(Az αGEL™ a Taica Corporation bejegyzett védjegye Japánban és/vagy más országokban.)

A stroboszkóp kikapcsolásával a hallgató teljes figyelmét a zenének tudja szentelni, különösen gyengébb fényviszonyok között.

Technics Nagaoka Angle 4 007 SMALLRES

Az SL-1210GAE kifejlesztése során a Technics együttműködött a Nagaokával, amely hangszedőivel és pick-up rendszereivel lett világhírű. A Nagaoka világelső mikrogyártási technológiákkal rendelkezik a nehezen vágható anyagok területén, és idén ünnepli 80. évfordulóját. Az SL-1210GAE mozgó mágneses JT-1210 hangszedővel rendelkezik, amelyen egy Technics és Nagaoka mérnökökből álló csapat végzett egyedi hangolást. A JT-1210 bór tűszárát úgy tervezték és hangolták, hogy a részletekben is kimagasló teljesítményt nyújtson más mozgó mágneses pickupokhoz képest. Ez a hangszedő kizárólag az SL-1210GAE lemezjátszóban lesz elérhető. A JT-1210 pickup és az SL-1210GAE lemezjátszó egysége korlátozott elérhetősége és minősége miatt lehet különösen értékes és vonzó.

Technics Nagaoka Angle 2 005 ON

SL-1210GAE termékjellemzők:

A hagyományos analóg lemezjátszóknál sokszor a forgásból származó apró rezgések vagy a „cogging” néven ismert nyomatékingadozás miatt romlik le a hangminőség. Az SL-1210GAE vasmag nélküli, közvetlen meghajtású motorja kiiktatja a cogging jelenséget. Az ikerrotoros konstrukció ráadásul a magas fordulatszám mellett is csökkenti a csapágyak terhelését valamint a forgásból származó finom rezgéseket. Ezeknek a képességeknek köszönhetően születik meg az analóg felvételekre jellemző meleg, részletgazdag hangzás.

A Blu-ray-lejátszókhoz kifejlesztett motorvezérlési technológiával és a meghajtási mód üzemmód szerinti megválasztásával nagyobb kezdő nyomaték és magas fokú sebesség-stabilitás érhető el az optimális lejátszáshoz.

A lemeztányér háromrétegű konstrukciójában egy felső bronz lemezt ötvöztek egy öntött alumínium maggal, az alját pedig egy tömör gumiborítás fedi, ami kiszűri a nemkívánatos rezgéseket, hogy ezzel páratlan merevséget és rezgéscsillapítást lehessen elérni. Ez összességében finom forgási stabilitást, és nagy tehetetlen tömeget biztosít, ami még az SP-10MK2 (világszerte számos rádióállomás által használt, közvetlen meghajtású lemezjátszó) képességeit is meghaladja, és kétszer akkora tehetetlen tömeg ad, mint az SL-1200MK5 lemezjátszó.

Technics Nagaoka Angle 1 025

Ha egyenetlen a lemezjátszó súlyeloszlása, az nemkívánatos rezgést és zajt eredményez forgás közben, amely rontja a hangminőséget. Ennek semlegesítésére a gyárban speciális egyensúlyállító műszer segítségével állítják be az összeszerelés után az egyes alkatrészeket. Azokat a lemezjátszókat, amelyek részt vettek ilyen beállításon „BALANCED” (kiegyensúlyozott) címkével látják el, ami azt jelzi, hogy elvégezték az egyedi kiegyensúlyozást.

A lejátszókar könnyű, rezgéselnyelő magnéziumból készült, hideg húzással, amely javítja az anyag jellemzőit és nagy fokú pontosságot biztosít. Ráadásul magas fokú kezdő mozgásérzékenység valósul meg a hagyományos Technics kardános felfüggesztéssel, amelyben a vízszintes forgástengely és a függőleges forgástengely egy központi pontban metszi egymást, és ezt segítik a precíziós, vágott perselyes csapágyak is.

A hengerelt bronzból készült, arany bevonatú phono és föld csatlakozók megakadályozzák a hangminőség romlását és egyszerű kábeles csatlakozást biztosítanak. A váz belsejében található fém árnyékolás pedig csökkenti a külső zajok hatását.

A szálcsiszolt, 10 mm vastag fekete felső panelt az öntött alumíniumból, BMC-ből (Bulk Moulding Compound) és nagy súlyú gumiból álló, háromrétegű vázra rögzítik. Ez a négyrétegű kialakítás a kiváló rezgéselnyeléshez szükséges merevséget adó, rendkívül masszív szerkezetet ötvözi a luxusszínvonalú külsővel.

 Technics Nagaoka Angle 5 036i SMALLRES

https://www.technics.com/global/

* Nagaoka információ (az angol nyelvű honlap az alábbi linken érhető el.)

https://www.nagaoka.co.jp/profile/