The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Bemutatkoztak a Marantz 2020-as AV-receiverei

A Marantz 4 tagból álló legújabb AV-receiver/erősítő sorozatának tagjai immár 8K-Ready készülékek, amelyekben a korszerű házi-mozis funkciók találkoznak a márkától megszokott hangminőséggel.

A legújabb SR széria az SR5015 (DAB) AV-receivert és az SR6015, SR7015 és SR8015 AV-erősítőket tartalmazza. A sokoldalú 8K-Ready AV-Receiver széria készülékei zenei hangzást biztosítanak mindenféle forrásból, beleértve a házi-mozit, az analóg lemezjátszókat és a streaming eszközöket is. Mint minden Marantz terméket, a 2020-as SR-szériás AVR-eket is a gyártó tapasztalt szakemberei hangolták, így hozva létre a készülékek egyedi, audiofil minőségű hangzását. Mindez az AV-ipar legújabb technológiáival párosítva jobb térleképzést, vizuális szépséget és nagyobb felbontást illetve teljesítményt tesz lehetővé, mint valaha.

A széria belépő modellje a 7-csatornás SR5015, minden csatornáján 180 W teljesítménnyel, Dolby Atmos és DTS:X támogatással, majd utána következik a 9-csatornás SR6015 csatornánként 185 W-os teljesítménnyel és IMAX Enhanced tanúsítvánnyal. A nagyobb modell már rendelkezik a 11.2 csatornás jelfeldolgozással, és lehetővé teszi a külső sztereó erősítővel való bővítést is. Ugyanez vonatkozik a 9-csatornás, csatornánkénti 200 W-os teljesítménnyel rendelkező SR7015-re, melynek második kijelzője a lehajtható előlapi alumínium ajtó mögött található; és nála már a jól ismert AURO 3D-s formátum is hozzáadódik a felszereltség listához. Az SR8015 jelű zászlóshajó beépített 11 csatornás 205 W-os erősítővel, 13.2 jelfeldolgozási képességekkel, DTS:X Pro támogatással és számos audiofil szintű technológiával rendelkezik, mint például az egypaneles erősítő kialakítás, a toroid transzformátor, vagy a rézbevonatos alváz, az igazán kiváló teljesítmény érdekében.

A gazdag hangzásra és a nagy teljesítményre hangolva, a 2020-as SR-széria készülékeinek minden csatornáján nagy áramú diszkrét teljesítmény-erősítők működnek. A vállalat saját Hyper Dynamic Amplification Module (HDAM) áramkörének kihasználásával az AVR-ek optimális hangzáshűséget és maximális dinamikus tartományt biztosítanak a nagy felbontású audio fájlok számára a kimagasló hangminőségéhez. Az alacsony impedanciás-meghajtó képességgel az SR-széria stabil működést kínál a hangszórók széles választékával, így biztosítva a tisztaságot és a kiegyensúlyozottságot.

Marantz SR5015

A fejlett többcsatornás házi-mozi alkalmazásokhoz az SR8015 zászlóshajó modell támogatja a DTS:X Pro-t, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 13 csatornát is hallgathassanak a DTS:X dekódolással olyan hangszóró konfigurációkkal, mint a 7.2.6 vagy a 9.2.4. A hallgatók a legfrissebb IMAX Enhanced filmekben is élvezhetik a 7.2.6 vagy 9.2.4 hangsugárzó konfigurációkat, az újonnan elfogadott 13.2 csatornás feldolgozási képességnek köszönhetően, külső erősítéssel. A DTS:X Pro funkciót firmware frissítéssel, az év későbbi szakaszában fogjuk szállítani.

A DTS:X Pro mellett a 2020 SR-széria számos más 3D audio formátumot is tartalmaz, köztük a Dolby Atmos, a Dolby Atmos magasság-virtualizációs technológiát, a DTS:X, a DTS Virtual:X, az IMAX Enhanced és az Auro-3D szabványokat. A legújabb magasság-virtualizációs technológiák magával ragadó hangot nyújtanak magassági csatornák nélkül, és virtuális magassági effektusokat hoznak létre a 7.1, 5.1 vagy 2.1 hangsugárzó elrendezésben.
Ha a hallgatók külső teljesítmény forrásokat szeretnének használni, akkor a legújabb Marantz SR sorozat támogatja az „Előerősítő” módot az SR6015, SR7015 és SR8015 modellekben. Az előerősítő mód tiszta jel-utat és nagyobb toleranciát biztosít a vágási szinteknél azáltal, hogy lekapcsolja a belső erősítőket, ha a receivert AV-processzorként használják, és ilyenkor az összes hangsugárzót külső erősítők táplálják.

Az új Marantz SR széria AV-receiverei kihasználják a legújabb HDMI technológiákat. Nézze a filmeket és a show-kat lenyűgöző képminőséggel, a dedikált „8K” HDMI bemenetnek köszönhetően, amely lehetővé teszi a 8K / 60Hz és 4K / 120Hz video jeltovábbítást, az új HDR formátumtámogatást, beleértve a HDR10 + és a Dynamic HDR, valamint az új HDMI funkciót, a gyors médiaváltást (QMS), amely lehetővé teszi a forrás azonnali kép váltását a képernyő elsötétítésének kiküszöbölése érdekében. A kivételes szín, a tisztaság és a kontraszt érdekében a legújabb SR szériás modellek továbbra is támogatják a HDR10, a HLG (Hybrid Log Gamma) és a Dolby Vision, valamint a 4:4:4 Pure Color almintavételezést és a BT.2020 jeltovábbítást.
Számos új funkciót kaptak a játék rajongók is, beleértve a borotvaéles, tiszta mozgásokat, a 4K / 120Hz jeltovábbítást és a változtatható frissítési frekvenciát (VRR), hogy csökkentsék a képkiesést és javítsák az általános pontosságot. Ugorjon be a versenyre az automatikus alacsony késleltetésű üzemmód (ALLM) és a Quick Frame Transport (QFT) segítségével, amelyek mindegyikének célja a késés csökkentése és az általános élmény javítása. Lássa meg az ellenséget, elképesztő 8K képminőségben, mielőtt ő látná meg Önt.
A Marantz SR széria is felskálázza a meglévő HD és 4K tartalmakat 8K-ra, így több ember élvezheti a 8K-s felbontás minőségét. Továbbra is támogatják az eARC-t (Enhanced Audio Return Channel), amely veszteségmentes és tárgyalapú hangátvitelt tesz lehetővé, például DTS:X és Dolby Atmos TV-alkalmazásokból vagy csatlakoztatott eszközökről egyetlen HDMI-kábellel.

Marantz SR7015 768x369

A beépített HEOS korlátlan zenehallgatást tesz lehetővé bárhol az otthonában. A 2020-as SR-széria akár 24 bites / 192 kHz-es ALAC, FLAC és WAV veszteségmentes fájlokat, valamint DSD 2,8MHz és 5,6MHz sávokat dekódolhat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy magas színvonalú tartalmat élvezzenek a zeneszolgáltatások által, mint például a Spotify, az Amazon Music HD, TIDAL, TuneIn Internet Radio, és így tovább. A felhasználók az intelligens eszközökön vagy a személyes médiaszerveren tárolt dalokat is lejátszhatják. Párosítsa a HEOS-os AVR-eket, beleértve a Marantz SR-szériát, más HEOS-os termékekkel, vagy hangszórókkal a zökkenőmentes zenehallgatási élmény érdekében.
A Marantz SR szériás AVR-ek Roon Tested hitelesítéssel is rendelkeznek, így a felhasználók a PC-ken és az intelligens eszközökön a Roon zenei felületén keresztül többet hozhatnak ki zenei könyvtáraikból. A Roon által tesztelt Marantz AVR-ek könnyen megtalálhatók és beállíthatók a Roon által az AirPlay 2-n keresztül, vagy a Roon Core eszközhöz vezetékkel csatlakoztatva. Mindegyik receiver előlapi USB porttal rendelkezik, amely kényelmes MP3 és nagy felbontású audio formátumok (WAV, FLAC, ALAC és DSD 2,8 / 5,6 MHz fájlok) audio lejátszását kínálja.

Az analóg zenehallgatás szerelmesei könnyen csatlakoztathatják lemezjátszójukat az SR-széria phono bemenetéhez, és élvezhetik az LP lemezek hangját. Minden modell fejlett phono panellel rendelkezik HDAM-mel, amely felülmúlja az op-amp megoldásokat, tisztaságot és részletességet biztosítva a hallgatók számára, akik elvárják ezt a Marantztól.

A hallgatók optimalizálhatják élményeiket az Audyssey MultEQ XT-vel az SR5015-ben és a MultEQ XT32-vel az SR6015, SR7017 és SR8015 modellekben, biztosítva a helyiségekhez való optimális beállítást. A mellékelt mérőmikrofonnal az Audyssey minden hangsugárzó kimenetét (beleértve a mélysugárzókat is) elemzi legfeljebb nyolc mérési helyen, és precíziós digitális szűrőket generál az egyes csatornák optimalizálásához a megfelelő frekvencia- és időtartamválaszhoz. Az Audyssey Dynamic Volume kiegyenlíti a zavaró ugrásokat is (például TV reklámok), lehetővé téve a hallgatók számára, hogy alacsonyabb hangerő szint mellett élvezhessék a tiszta párbeszédet és az általános teljesítményt. Az Audyssey Dynamic EQ teljes körű tisztaságot nyújt bármilyen hangerő szinten.
Az Audyssey MultEQ XT32 fejlett pszichoakusztikus algoritmusokkal bővíti az alacsony frekvenciatartományt, hogy nagyobb egyensúlyt biztosítson, beleértve a mély basszust is, anélkül, hogy zavarná a szomszédokat vagy az otthoni más helyiségekben élőket. Az Audyssey Sub EQ HT az egyes mélysugárzók egyedi DSP testre szabását biztosítja a kettős mélysugárzó beállításával a mélyebb basszus definiáltabb hangja mellett. Ezenkívül az opcionális Audyssey MultEQ Editor alkalmazással - amelyet az App Store-ból vásárolhat meg - a felhasználók megtekinthetik és módosíthatják is a beállításokat a részletes hangoláshoz.
A Marantz számára új, Dual Speaker Preset Memory lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy válthassanak két olyan kalibrált hangsugárzó konfiguráció között, amelyeket natív módon tárolnak az AVR-ben és melyek a használat közben átkapcsolhatók. Ez biztosítja, hogy a hallgató könnyebben eldönthesse, hogy hol van az ideális hallgatói pozíció a különféle hallgatási helyzetekhez, ezáltal könnyűvé és rugalmasabbá téve az általános hallgatási élményt.

Marantz SR6015

A Marantz telepítési asszisztens egyértelmű, lépésről-lépésre történő grafikus utasításokat ad a képernyőn, hogy minden konfigurációhoz optimális beállítást biztosítson, beleértve az automatikus szobakalibrálást az Audyssey által, hogy a lehető legjobb legyen a házimozi beállítása már a kezdetektől. A napi működés is egyszerű az informatív és intuitív módon használható grafikus felhasználói felületnek köszönhetően.

A 2020 SR-széria továbbra is rendelkezik a HDMI Multiple Input Assign funkcióval, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több audio forrást hallgassanak, miközben megtartják ugyanazt a video tartalmat a képernyőn. All Zone Stereo Mode - Party Mode - tárolható a „Smart Select” funkcióban, tehát mind a Main Zone, mind a Zone 2 elindítja a zenelejátszást szinkronban, egyszerűen a „Smart Select” gomb megnyomásával a távvezérlőn, az alkalmazáson vagy a harmadik fél vezérlőin. Az új széria jellemzője még a HDMI Auto Input Rename funkció, amely automatikusan átnevezi a HDMI bemeneteket a forráseszközökre, ideértve a „PS5” és az „Apple TV” készülékeket is, és ezzel csökkentve a nevek beállításával elpazarolt időt.

Marantz SR 2020 tablazat

A Marantz SR széria modelljei a következő időpontokban lesznek elérhetők a hivatalos Marantz kiskereskedőknél. SR5015 (szeptember) SR5015DAB (október) SR6015 (szeptember) SR7015 (augusztus) SR8015 (szeptember)


Horn Distribution (HU) Kft.
Tel: 1/347-0020
www.horn.eu