The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Audio Solutions Overture MK3 hangsugárzók – Érkeznek az első fecskék

Az új Overture MK3 hangsugárzók az Audio Solutions belépő sorozatának harmadik generációs modelljei elődjeikhez képest számos fejlesztéssel és technológiai újdonsággal, melyek egy része a gyártó magasabb kategóriájú hangsugárzóiból származik.

Az Overture Mk3 sorozatból elsőként a két állódoboz tag (O304F és O305F) mutatkozott be, őket követi majd a későbbiekben kettő állványos típus és egy házi-mozi centersugárzó. A hangsugárzók már a külső megjelenésükben is jelentősen eltérnek elődjeiktől, ezzel is jelezve, hogy a kabinetjük, a belső kialakításuk, a váltójuk és a hangszórókészletük egyaránt megváltozott, vagyis a változtatások esetükben igazán mélyrehatóak és lényegre törőek voltak.

A kecsesen ívelt, modern és elegáns dobozok elődjeiktől eltérően immár a felső kategóriás Virtuoso modelleknél alkalmazott „doboz a dobozban” fantázianevű szendvicsszerkezetű kabinet konstrukciót kapták meg, amely rendkívül merev és különösen hatékony rezonanciacsillapító hatással rendelkezik. A drága és innovatív technológia az ívelt dobozszerkezettel párosítva a hangszórók mozgása következtében kialakuló légnyomás okozta oldalfali rezonanciákat is látványosan mérsékli, melynek hatásaként a hangok jóval színezetlenebben és tisztábban szólalhatnak meg. A speciális építési technológia jegyében az új Overture dobozok lényegében kettő kabinetből állnak; egy könnyebb belsőből és egy nehezebb és stabilabb külsőből. A kettő doboz között poliuretán csillapítás és szigetelés található, ami fontos szerepet játszik és egyben rugalmasan el is választja őket egymástól. A vékony falú, de nagyon merev belső szekrény átadja a háttérhullámok energiáját a külső szekrénynek anélkül, hogy energiát tárolna az anyag belsejében, és megakadályozná a hátsó hullámok visszaverődését a hallgató felé. A gyors energiaátvitel elengedhetetlen az alacsony frekvenciájú Q-rezgések kialakulásának megakadályozása érdekében, amelyek károsan befolyásolhatnák a hangzást. A belső dobozból átjutva az energia eléri a külső dobozt, amelynek nagy tömege több energia felvételére alkalmas, és mivel alacsony belső feszültséggel rendelkezik, ezért jobb a csillapítása is. A két réteg azonban önmagában még nem képes hatékony energiacserét és hőelvezetést biztosítani, ezért kell közéjük a poliuretán, ami mind a két kabinethez csatlakozik és a magas viszkozitása miatt további csillapítást biztosít. Ez a közbülső réteg ráadásként nemcsak kiegészítő akadályt képez az energia elnyelése során keletkező hőnek, hanem elősegíti a külső nagy tömegű doboz mozgásának megállítását is.

Overture Mk3 1

Újabb fontos változtatásként az Overture MK3 sorozat hangsugárzói a magasabb kategóriájú Figaro modellekben már bizonyított hangszórókhoz hasonló típusokkal készülnek. A SEAS selyem dómok partnerei az SB Acoustic ER papír membrános mély/középsugárzók, melyeknek mágneses rendszerét és csillapító gyűrűit úgy módosították, hogy ideálisak legyenek az Overture hangsugárzókhoz. A magas sugárzók előtt egy Waveguide mini-tölcsér került kialakításra, amelynek köszönhetően a magasak lesugárzása homogénebb, a diszperzió és sugárzási szög pedig nagyobb lett. Ugyancsak a precízen megtervezett és kialakított mini-tölcsér újabb kedvező hatásaként a meghajtók is összehangoltabban működnek egymással.

Az Overture MK3 álló hangsugárzókhoz a talajtól való hatékony elcsatolás érdekében M6 menetű tüskéket is mellékelnek, a védősapkákkal pedig a padlót lehet tőlük megkímélni. A dobozok standard változatban magas fényű fekete és fehér színekben készülnek, emellett három fa változatban (tölgy, wenge, mahagóni) is kérhetők.

Overture Mk3 2

Overture 304F: 990 mm magas álló hangsugárzó 25 mm-es selyem dóm tweeterrel, 152 mm-es ER papír membrános középsugárzóval és kettő 152 mm-es ER papírmembrános mélysugárzóval. Frekvencia átvitel: 37 Hz-26 kHz, érzékenység: 90 dB @ 2.83V 1m, névleges teljesítmény: 120 W, maximális teljesítmény: 240 W, impedancia: 4 Ohm, váltási frekvenciák: 500 Hz, 3000 Hz

Overture 305F: 1110 mm magas álló hangsugárzó 25 mm-es selyem dóm tweeterrel, 152 mm-es ER papír membrános középsugárzóval és kettő 152 mm-es ER papírmembrános mélysugárzóval. Frekvencia átvitel: 33 Hz-26 kHz, érzékenység: 90 dB @ 2.83V 1m, névleges teljesítmény: 160 W, maximális teljesítmény: 320 W, impedancia: 4 Ohm, váltási frekvenciák: 500 Hz és 3000 Hz.

 
Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu