The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ismét kaphatók hazánkban a Cardas kábelek

A Cardas név valószínűleg minden hifista számára ismerősen hangzik; főleg mivel a ’80-as évek második fele óta működő kifejezetten innovatív amerikai kábelgyártó termékeit már a rendszerváltás után egyből forgalmazták hazánkban is, most pedig némi kitérő után az Akusztia hifi bolt kínálatát erősítik.

Az 1987-ben alapított Cardas Audio azon néhány amerikai kábelgyártók egyike, amelyek a nyolcvanas években úttörő szerepet vállaltak az audio kábelek hangra gyakorolt hatásainak vizsgálatában és az eredmények széleskörű elfogadtatásában. Többek között ennek hatására ma már a legtöbbünk számára természetes, hogy a kábeleknek óriási szerepe van a zenehallgató rendszerek hangminőségének javításában, vagyis egészen pontosan a megőrzésében.

CACSPEAK

Az alapító tulajdonos George Cardas (a Wikipedia szerint feltaláló, tervező és vállalkozó) már a hatvanas években telefonvonalak tervezésével foglalkozott, a hetvenes évek végétől pedig a digitálissá alakításukban vállalt szerepet, közben izgalmas kitérőt tett az autóversenyzés világába is, ahol szintén több találmányát jegyzik.

A zene és az audio iránti szeretete már fiatal korában megmutatkozott, később ezen a téren is számos találmánnyal gazdagította az ipart. Ezek közül a leghíresebb – egyben a Cardas védjegye és logójának alapja – az aranymetszés arányának használata a kábeleket alkotó szálak különböző vastagságánál. Sodrott kábeleinek rétegei ellentétes irányba csavarodnak és belülről kifelé egyre nagyobb keresztmetszetű és egyenként szigetelt vezetőkből állnak. A sodratok magja is különleges: legtöbb esetben kevlár alapanyagú, ezzel is segítve a vezető és a szigetelés jelterjedési sebességének szinkronizálását, ami szintén óriási jelentőséggel bír, és az egyik szabadalom alapja.

CACB

A Cardas kábelek további egyedi jellemzői a saját réz felhasználása mellett a speciális, legtöbb esetben szintén szabadalom által védett öntési, húzási és lágyítási eljárás. A rezgéscsillapítás és a szigetelés is leginkább saját fejlesztésű anyagokat használ, rendkívül jó érzékkel és ízléssel kombinálva a megfelelő anyagokat és technológiákat, ezzel hozzájárulva a kábelek tökéletes hangolásához.

CACBXLPC

A zene szeretete, az új technológiák kifejlesztése és használata, valamint a több évtizedes részvétel és tapasztalat az audio világában egy nem mindennapi kombinációt eredményez, ami garancia a Cardas kábelek kivételes minőségére és értékállóságára. A Cardas kábelek saját réz felhasználásával Bandonban, Oregon államban készülnek. Gazdag választékukban analóg illetve digitális összekötő kábelek, hangszórókábelek és tápkábelek egyaránt találhatók, valamint egy hálózati elosztó is kapható.


Akusztika
Tel: 1/321-5384
www.hifiboltonline.hu