The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pro-Ject Debut Pro lemezjátszó

Az idén 30 éves Pro-Ject Audio a jeles évfordulót egy különleges lemezjátszó bemutatásával teszi még emlékezetesebbé, mégpedig a népszerű középkategóriájú Debut típus új „Pro” változatával.

Mivel a gyártó a kezdetektől fogva az elérhető jó minőséget képviseli, ehhez illően az ünnepi modell sem valamelyik drágább lemezjátszójukból készült, hanem az abszolút elérhető Debut lett minden szinten felturbózva, így a márka minél több rajongója kiveheti a részét a 30. évforduló méltó megünnepléséből.

A Debut lemezjátszó 1998-ban mutatkozott be és azóta már több változata is napvilágot látott. A típus minősége folyamatosan fejlődött, és időközben a gyártó hierarchiájában is magasabb szinte került, így már nem is a belépő modell szerepét tölti be, mint egykoron. A mostani Pro változat tovább folytatja ezt a trendet, ezért esetében már a 2020-as Debut Carbon Evonál is jobb minőségű lemezjátszóról beszélhetünk.

Pro Ject Debut PRO tanyer


A 33-as, 45-ös sőt, még a 78 fordulat/perc lemezek lejátszására is képes Debut Pro természetesen az aktuális Debut műszaki alapjaira épül, azonban gyártója szerint minden szempontból jobb nála, mivel minden egyes alkatrészét átdolgozták a még jobb teljesítmény elérése érdekében. Többek között a Debut Pro az első olyan lemezjátszójuk, amely a Pro-Ject vadonatúj, egy darabból készülő szén-alumínium hangkarjával érkezik. Ennek a két anyagnak a 8,6 hüvelykes karcsőben történő használata könnyű és merev, emellett nagyon jól csillapított és árnyékolt hangkart eredményezett. A konstrukcióban a szénréteg nagyfokú szilárdságot biztosít, míg a belső alumínium cső a hangkar megfelelő csillapításáról gondoskodik. Ennek köszönhetően a hangkar akár magasabb minőségi szintű MC hangszedők fogadására is alkalmas lehet, ha valaki később esetleg feljebb lépne e téren a gyári változathoz képest. A hangkaron az azimut és a VTA (függőleges követési szög) is beállítható és gyárilag az új Pick-IT Pro mozgó mágnes hangszedővel szerelték fel. Az Ortofon 2M típuson alapuló Pick-IT Pro hangszedő a Pro-Ject és az Ortofon cégek szoros együttműködésének eredménye. A Pro-Ject szerint a hangzását azonban a hagyományos SPU-tervek ihlették, náluk alacsonyabb engedékenységgel, alacsonyabb kapacitással és kissé nagyobb kimeneti szinttel.

Az új Debut PRO lemeztányér szintén elsőként mutatkozik be a Pro-Ject lemezjátszókon. Az anti-magnetikus nehéz alumínium tál belsejében egy TPE (hőre lágyuló elasztomer) gyűrű található, amely hatékonyan elnyomja az összes rezonanciát, és minimalizálja a fordulatszám ingadozásokat is. A külön megvásárolható Record Puck PRO egység extra csillapítást és stabilitást biztosít, így tökéletes kiegészítője a Debut PRO lemezjátszónak.

pro ject debut pro hatlap

Végül a házon belül tervezett és gyártott váltakozó áramú meghajtómotort a fő alvázról egy TPE-vel csillapított, rögzítési pontokkal ellátott lap választja le a rezonanciák és az interferencia és a belőlük következő zajok csökkentése érdekében. A zajszint további minimalizálása érdekében a forgótányér lábazata három állítható magasságú, csillapított fém lábon helyezkedik el.

Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu