The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Bevált a recept - Fyne Audio F500SP hangsugárzó

Az F502SP és F501SP álló hangsugárzók után bemutatkozott a hasonló recept alapján készült F500SP állványos modell is, amelynél az 500-a sorozat némileg módosított kabinetjébe szintén az előkelőbb F700-as dobozokban használt meghajtók kerültek.

Az előző kettő modellel már szép sikert aratott, így abszolút sikeresnek bizonyult speciális koncepció lényegében elérhetőbbé teszi a Fyne Audio magasabb kategóriájú sorozatának minőségi alkatelemeit és egyes műszaki megoldásait, a másik oldalról pedig az árcédulájukon jócskán túlmutató hangminőséggel ruházza fel az F500-as jellegű, ám náluk sok tekintetben mégis nívósabb hangsugárzókat. A bevált receptet követve a Dr. Paul Mills műszaki igazgató által tervezett és hangolt, ám ezúttal a Fyne Audio skóciai üzemében kézzel készített F500SP modell szintén az F700 és F1 sorozatok technológiájából nyújt komoly ízelítőt a némileg egyszerűbb, egyben jóval költséghatékonyabb kialakítású F500 sorozatú kabinetek feljavított változataiban megvalósítva.

Az F500SP előlapjának középpontjában egy 150 mm-es (6 hüvelykes) IsoFlare mély/közép meghajtó található az egyedi multi szálas membránnal és a speciális FyneFlute membránperemmel. A merev öntött alumínium házba épített motor saját fluxus fókuszáló mágnest is tartalmaz az alacsony frekvenciák hatékonyságának növelése és az alacsony frekvenciák közötti egyenletes válasz fenntartása érdekében. A hangsugárzó tweetere egy 25 mm-es kompressziós magnézium dóm neodímium mágneses rendszerrel, hűtőbordával és hátsó szellőző kamrával, hogy az egység rezonanciája a keresztezési pont alatt legyen. Az F500SP egyedülálló HF hullámterelőjét úgy alkották meg, hogy optimalizálja a hanghullámok kiterjesztését és így egyenletes frekvenciaválaszt biztosít egészen 30 kHz -ig.

Az eredeti F500-as kabinetet a szokásos módon továbbfejlesztették az „SP” változathoz, többek között az eredetinél nagyobb sűrűségű farostlemezzel, javított BassTrax rendszerrel és vastag alumínium alaplemezre szerelt „Tactrix” profilú diffúzor használatával. A kedvezőbb árat eredményező költségcsökkentés jegyében az F500SP keresztváltója nem kapta meg az F700-as család költséges, kriogenikus kezelését, az egység azonban így sem azonos az F500-ban használttal, mivel a Fyne Audio szakemberei egy vadonatúj, egyedi hangolású elektronikát alkottak meg a különleges modell számára. Az alacsony veszteségű laminált mag induktivitások, a kiváló minőségű polipropilén kondenzátorok és a Van Den Hul Matched Crystal ezüstözött OFC vezetékek kiváló jelátvitelt biztosítanak. Az F500SP kettős kábelezésére/erősítésre alkalmas csatlakozópanelt és egy ötödik csatlakozót is kapott a vezető alvázának földelésére. Az F500SP alapkivitelben magas fényű fekete vagy fehér színekben, valamint egy új, nagyon elegáns lakkozott dió furnéros változatban kapható, amilyet korábban a prémium F700 sorozatban láthattunk. A többi SP modellhez hasonlóan a hangszórókat védő rács rögzítését szintén rejtett mágnesekkel oldották meg.

Az új típus előreláthatóan szeptember vége felé érkezhet meg a hazai forgalmazóhoz, ha minden a terv szerint alakul ebben a mai kaotikus világban

Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu