The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

98”-os 8K TV „szörny” az LG-től

Az LG az idei CES-en mutatta be a 98UH9800 jelű első 8K TV-jének prototípusát, amely várhatóan az év második felében fog az üzletekbe kerülni. A 249 cm képátlójú, minimum 30 millió forint körüli összegbe kerülő monstrum superMHL bemenetén át nemcsak 8K, hanem széles színtartományú és HDR tartalmakat is fogad majd.

Noha a vásárlók legtöbbjének egyelőre még a 4K TV-k is a fantasztikum tárgykörébe tartoznak, az elérhető 4K tartalmakról és lejátszókról pedig ne is beszéljünk, a TV szakma szereplői szerint a 8K felbontás logikus továbblépésnek számít a 2 métert meghaladó készülékek esetében, amelyekhez képest a legelterjedtebb 80-100 cm-es típusok akkorák csak, mint Móka Miki zsebtévéje. 

Pontos műszaki adatokat a gyártó mindenesetre még nem közölt a 98UH9800-al kapcsolatban, mivel azonban a típus a „Super UHD” LCD TV kínálatuk részét képezi, minden bizonnyal támogatja majd a széles színtartományú (WCG) és nagy dinamikatartományú (HDR) képmegjelenítést is.

A jelenlegi HDMI szabvány nem támogatja a 8K felbontású anyagok átvitelét, így az LG az MHL konzorciummal együttműködve immár a superMHL szabványt építi be az új 8K típusba. A superMHL szabvány a 8K felbontású jelek továbbítása mellett az akár másodpercenkénti 120 képkockás képfrissítést, a csatornánként 16 bites színfelbontást, a BT.2020 színtartományt és a HDR-t egyaránt támogatja, sőt, az audio és video jelek továbbításán túlmenően akár 40W tápellátást is biztosít, ami viszont vélhetően édeskevés lesz az óriási 98UH9800 számára. További érdekes technológiai megoldásként a TV mozgó hangsugárzókkal rendelkezik, amelyek a készülék bekapcsolásakor ereszkednek le a készülék alatt lévő működés közbeni pozíciójukba.