The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Cambridge Audio Yoyo (L)

A Cambridge Audio multimédiás hangszóró választékának legújabb Yoyo nevű sorozata kettő hordozható hangszóró (Yoyo M és S) mellett egy széleskörűen alkalmazható otthoni Bluetooth hangszórót/streamert is tartalmaz, amely az ígéretek szerint kompakt eszközként is audiofil jellegű hangminőséggel rendelkezik.

A Yoyo (L) jelű készülék egy fekvő formátumú, ível oldalú „objektum” körben a Yorkshire-i Marton Mills gyárból származó 100%-ban természetes gyapjúszövet borítással, amely stílusos és minőségi megjelenést kölcsönöz neki, és egyben még inkább vérbeli britté teszi. Az igényes látványvilág mellett ráadásként a szövet vízlepergető is, valamint hatékonyan távol tartja a port is, mint a hifi eszközök egyik legnagyobb ellenségét. A világos vagy sötétszürke színekben választható szövetborítás mögött körben összesen hat hangszóró rejtőzik, melyeket Waves Maxxaudio DSP-vel és négyféle hangzásképpel (Music, Film, TV, Voice hangzások) rendelkező EQ-val kiegészített erősítők hajtanak meg. Szabályzási lehetőségek tekintetében ezen felül még kapunk egy mély hangszínszabályzót, amellyel három lépésben tudjuk növelni illetve csökkenteni a basszus mennyiségét.

Cambridge Audio Yoyo L inside

A hangszórók belül center és bal-jobb szekciókra tagolódnak, annak érdekében, hogy közös dobozba építve is képesek legyenek levegős, teres és a helyiség minden pontján egyformán jól élvezhető hangzást nyújtani. A többi Cambridge termékhez hasonlóan a mérnökök a Cambridge Audio Yoyo L tervezését szintén a már valódi minőségi védjegynek számító Great British Sound elveinek figyelembe vételével és számos hallgatási próbát „végigülve” végezték. Ennek eredményeképpen a készülékbe kizárólag a legjobb teljesítményt biztosító technológiák kerültek beépítésre, hogy a végeredmény mind a hangminőség, mind pedig a használhatóság tekintetében optimális legyen.

Cambridge Audio Yoyo L design

All-in-one hangrendszerként a Yoyo (L) számos csatlakozási lehetőséggel és modern funkcióval rendelkezik, mint például a beépített Chromecast, ami teljes szabadságot ad a felhasználónak a különféle streaming anyagok hallgatásához és a készülék vezérléséhez, mivel a kedvenc zenéit bármilyen hálózati forrásról párosítási műveletek elvégzése nélkül, direkt módon hallgathatja. A készülék Wifi és Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatokkal rendelkezik, utóbbi azonban valamiért nem az aptX-es verzió, viszont támogatja az egyszerű csatlakozást biztosító NFC módot, melyet jól láthatóan fel is tüntettek a tetőlapon. Mivel a Spotify Connect az egyik legismertebb, és legtöbbet használt zenei streaming szolgáltatás, ezért ennek alkalmazása gyárilag szintén telepítve van, így a szerver közvetlenül elérhető.

Cambridge Audio Yoyo L back

A Yoyo alsó fertályán található csatlakozó részlegben egy HDMI ARC (Audio Return Channel a TV-k hangjához), egy Toslink optikai digitális és egy 3,5 mm-es analóg jack aljzat kapott helyet, valamint egy USB A port, amely azonban csak külső mobileszközök töltésére szolgál. Az ízlésesen világító érintős kezelőgombok a készülék viszkóz hatású borítással rendelkező tetőlapján helyezkednek el áttekinthetőn csoportosítva. Annak érdekében, hogy a Yoyo a dobozából kivéve szinte egyből használható legyen, a praktikus távvezérlő mellett egy optikai digitális kábelt, egy HDMI kábelt és egy 3,5 mm-es dugókkal szerelt audio kábelt is mellékelt hozzá a figyelmes gyártó.

A piacon lévő Bluetooth hangszórók legtöbbje általában hatásvadász elemekkel (felpumpált basszus, intenzív magasak, stb.) próbálja magának megnyerni a vásárlókat, legalábbis azokat, akik amúgy nem hallgatnak minőségi audio készülékeket, mert ha igen, akkor ezt a világot bizony olcsónak és fárasztónak találják. Nekik készülnek a Yoyo-hoz hasonló eszközök, amelyek finom hangokhoz szokott fülekkel is jól hallgathatók, mivel a maguk világában és készülék kategóriájában hasonló elvek és értékrend alapján születtek meg, mint nívós audio komponensek. Ennek egyik legfontosabb eleme a tolakodó basszus és treble nélküli kiegyensúlyozott hangzásvilág, amely már önmagában kellemes élményeket nyújt az áruházi csimm-bumm cirkuszok után. A Yoyo (L) legfőbb erőssége, hogy a karaktere, hangszínei és a jellege lényegében ugyanolyan, mint az audiofil komponens hifi rendszereké, aminek köszönhetően az egydobozosságából eredő sajátosságok figyelembevételével nagyon jó érzéssel és hosszú távon lehet hallgatni. A hangszerei egytől-egyik szépen formáltak és valóság ízűek, a felbontása nagyon jó, amire pedig végképp felkapom a fejemet, az a különféle énekhangok levegős és hiteles ábrázolása, ami abszolút túlmutat a Bluetooth hangszóróként elhíresült kategóriától elvárható szinten. Az énekesek nála nem dobozba zárt szellemek, hanem könnyedén „kiszabadulnak” belőle, és a hangjuk a készülék feletti térből szólal meg a jól ismert zenei anyagok mindegyikén a hifi rendszeres emlékeimet felidézve. Ugyanezen okból a nagy Yoyo TV-zéshez is ideális, mert a beszédhangokat nagyon korrekt módon szólaltatja meg, filmeken pedig a szintén hiteles és érthető párbeszédek mellett a TV hangszórókat vastagon túlszárnyalva testes, energikus, izgalmas és dinamikus produkcióra számíthatunk tőle. A basszusa zenéken és filmeken mesterséges kidomborítottság nélkül is testes és dinamikus, de nem akarja elnyomni a megszólalás többi részét, a komplex megszólalás pedig műsoranyagtól és hangerőtől függetlenül mindig arányos és stabil alapokon álló. Az ének és beszédhangokhoz hasonlóan a különféle hangszerek és filmes effektek is a készülék körülötti térből szólalnak meg, kicsiben is ügyesen imitálva a különálló hangsugárzók tér-felépítését. Ahogy egyre tovább hallgatom, akklimatizálódom a zenei világához és felfedezem, hogy a kisebb dimenziókat leszámítva sorban jönnek a megszokott paraméterek, a jól ismert részletek, a halk lecsengések, a gitáros húron megcsúszó ujjának hangja, az alig hallható, sokszor inkább csak érezhető csilingelés a háttérből, vagyis azok momentumok, amelyek a zenehallgatást élménnyé, az eszközt pedig minőségivé teszik.

Ajánlás

Az igényes és ízléses kialakítású, könnyen kezelhető és jól működő Yoyo (L) ezeken a pozitívumokon túlmenően még egy óriási ütőkártyával, nevezetesen a valóban audiofil jellegű, hosszan és élvezetesen hallgatható megszólalással rendelkezik, amelynek párja eddigi emlékeim szerint a magasabb ársávokban fellelhető. Ennek köszönhetően válik igazán vonzó készülékké, amit jó szívvel tudunk ajánlani elképzeléstől függően fő vagy másodkészülék szerepkörre egyaránt.


Cambridge Audio Yoyo (L)
Méretek: 269×125×269 mm
Tömeg: 4,25 kg
Ár: 129.700,- Ft


Audiophyl Kft.
Tel: 1/408-7042
www.audiofil-szalon.hu