The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Partybox 100

A nyárnak ugyan vége, de egy jó bulihoz nem kell 36 fok. Kell viszont strapabíró hangrendszer, például a nemrég piacra került Partybox 100, a JBL 2018-ban megjelent sorozatának legkisebb tagja.

Ő a legkisebb, ez igaz, de kicsinek egyáltalán nem nevezném. Földre helyezve térdig ér, de igazából nem is ez a fontos, inkább a hangminőség, s persze a megfelelő hangnyomás, amiben nincs hiány. A Partybox 100 a Boomboxot követő lépcsőfok, ha a JBL hordozható hangszórói közül keressük a megfelelőt. Persze egy kicsit más világ, de akinek a Boombox is kevés, talán tesztpéldányunkban találja meg, amit keres.
Formája és kivitele teljesen megegyezik a Partybox sorozat nagyobb modelljeivel, masszív ütésálló fekete műanyag doboza lekerekített élekkel készül, a frontoldalon beépített két 13 cm-es mély-közép sugárzóját és 57mm-es tweeterét pedig fém rács védi. A két woofer körül futkározó színes ledes fényözön tovább emeli a buli hangulatát, de ha éppen nincs szükség rá, ki is kapcsolható.

jbl partybox 100 inputs


Kezelőszervei a felső lapon – a már megszokott – gumilapok védelmében sorakoznak, csatlakozói pedig a felső fogantyú alatt kaptak helyet. Van USB bemenete, és az előadóművészek kedvéért gitár és mikrofon bejárattal is ellátták. A Partybox 100 hordozható, beépített akkumulátora akár 12 órányi használatot kínál, ami nem csak kültéri partikhoz, de akár egy utcai ének/gitár hangosításhoz is hasznos opció lehet. Több mint 11 kg-os tömege miatt nem sokan fognak sétálgatni az utcán, vállukon a Partybox-szal, de el tudom képzelni, hogy lesz olyan elvetemült, aki ezt megteszi.

Ahogy azt a JBL termékeinél megszoktuk, a kezelés egyértelmű és könnyű, akár vezetéket, akár a Bluetooth átvitelt választjuk. Azonnal párosodik, és minden további alkalommal pillanatok alatt végbemegy a csatlakozás folyamata, ahogy a telefonunkkal a bekapcsolt készülék közelébe kerülünk.

A JBL csapást váltott az utóbbi időben, és a termékeinek hangkarakterét egy kicsit más irányba terelte. A Partybox 100 sem kivétel, nyíltabb, tisztább és jóval „kimunkáltabb” a hangja, mindemellett a komoly basszusalap is megmaradt. Mélyhangjai megfogottak, határozottak, így a megszólalás nem csak a fiatalabb generáció számára élvezhető. Alapvetően azért könnyűzenére hangolt, de más, komolyabb műfajú zenével is élvezhetően szólal meg. A 200-ashoz képest – ugyan emlékeimre hagyatkozva, de – nem érezni gyengébbnek, amit tud, az a legtöbb esetben elegendő lehet, ha meg nem, párosítható hozzá egy másik példány.
Elektroakusztikus gitárral egy zenekari kombóhoz képest jóval mélyebb tónusban szólal meg, néhol már basszusgitáros jelleget öltve, de mindenképpen használható hangot produkál. Ez a jelleg főleg kültéren lehet nyerő, mint ahogy az akkus üzemmel is az utcazenészek felé nyit.

jbl partybox 100 bluetooth hangszoro 1600x1000 27507

Kellemes „csalódás” a Partybox 100. Kisebb ugyan, de semmiképpen nem kevesebb, hangzása, hordozhatósága és vételára széles körben kedvenccé teheti. Nem csak buliboxnak ajánlom, a fiatal generáció körében simán megállja a helyét a hétköznapok vezeték nélküli hangszórójaként is.

JBL Partybox 100
Frekvencia-átvitel: 45-18 000 Hz
Akku: Lithium-ion 2500mAh, 14.4V
Méretek: 35.6 x 35.2 x 66.4cm
Tömeg: 11,3 kg
Ár: 89.999,- ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu